ΟΜΟΡΦΙΑ

Καταπολεμήστε τα σπυράκια με κόκκινο κρασί!

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε ένα λαχταριστό γεύμα, καθώς είναι γευστικό και υγιεινό και παράλληλα μας χαλαρώνει.

Καταπολεμήστε τα σπυράκια με κόκκινο κρασί!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Dermatology and Therapy δείχνει όμως ότι έχει σημαντικά οφέλη και για την επιδερμίδα μας, καθώς τη διατηρεί απαλή και απαλλαγμένη από τα ενοχλητικά σπυράκια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα σταφύλια, εξουδετερώνει τα βακτήρια που ευθύνονται για την ακμή.

Παράλληλα, συνδυάζοντας τη ρεσβερατρόλη με πρότυπες θεραπείες κατά της ακμής που περιέχουν βενζοϊκό υπεροξείδιο παρατηρούνται καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των βακτηρίων.

Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι η ρεσβερατρόλη αναστέλλει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, οι οποίες έχει αποδειχθεί πως προκαλούν βλάβες στους ιστούς και τα κύτταρα. Το βενζοϊκό υπεροξείδιο συμβάλλει στο σχηματισμό ελευθέρων ριζών που καταπολεμούν τα βακτήρια.

Αρχικά, οι ερευνητές πίστευαν ότι η αντικρουόμενη δράση των δύο συστατικών θα είχε σαν αποτέλεσμα την αλληλοεξουδετέρωσή τους. Ωστόσο, οι δοκιμές κατέδειξαν ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η ρεσβερατρόλη ενισχύει την αποτελεσματικότητα του βενζοϊκού υπεροξειδίου και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια
Σπυράκια: Γιατί είναι απαραίτητη η αλόη για να απαλλαγείτε
Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα