ΟΜΟΡΦΙΑ

Η πιο οικονομική λύση στην πιτυρίδα και την ξηροδερμία

Υπάρχουν στην αγορά δεκάδες προϊόντα και ειδικά σαμπουάν ενδεδειγμένα για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας.

Η πιο οικονομική λύση στην πιτυρίδα και την ξηροδερμία

Είτε τελείωσαν τα αποθέματά σας και αναζητάτε μια προσωρινή λύση είτε προτιμάτε ένα φυσικό προϊόν για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, τότε αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω σίγουρα σας ενδιαφέρει.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση European Journal of Medical Research δείχνει ότι το μέλι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών νιφάδων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, χρησιμοποιήθηκε διάλυμα που περιείχε μέλι και ζεστό νερό (90% μέλι και 10% νερό) από 30 άτομα με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια φλεγμονώδη πάθηση που εκδηλώνεται με το έντονο ξεφλούδισμα και τη φαγούρα στην επιδερμίδα του κρανίου. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα λόγω της δερματίτιδας, καθώς είχαν επίσης μικρές πληγές στο κεφάλι τους.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το διάλυμα μέρα παρά μέρα για τέσσερις εβδομάδες. Μετά το διάστημα αυτό, η φαγούρα υποχώρησε σημαντικά ενώ οι νιφάδες άρχισαν να εξαφανίζονται μετά από επτά μόλις ημέρες. Οι πληγές εξαφανίστηκαν εντελώς εντός δεκαπέντε ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Το έλαιο που κάνει θαύματα στην εμφάνιση των μαλλιών σας
Το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν: Μύθος ή αλήθεια;
Λούζεστε σωστά; Μη βιαστείτε να απαντήσετε πριν διαβάσετε το σωστό τρόπο