ΟΜΟΡΦΙΑ

Φθινοπωρινές μάσκες προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Η νέα σεζόν φέρνει μαζί της τρεις απολαυστικές επιλογές που κάνουν καλό στον οργανισμό σας αλλά και στην επιδερμίδα σας.

Φθινοπωρινές μάσκες προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μήλο, την κολοκύθα και το κράνμπερι για να φτιάξετε υπέροχες μάσκες προσώπου.

1. Μήλο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C κι έτσι συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Παράλληλα, καταπολεμά τους ερεθισμούς και τη φλεγμονή, χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει.

Ξεφλουδίστε ένα μήλο, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Χρησιμοποιήστε το μπλέντερ για να το πολτοποιήσετε και προσθέστε δύο κουταλιές του γλυκού μέλι. Απλώστε στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπο με άφθονο χλιαρό νερό.

2. Κολοκύθα

Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Ε, οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Παράλληλα, περιέχει βήτα καροτένιο, συστατικό που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε μιάμιση κούπα κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια και ένα τέταρτο της κούπας γιαούρτι. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό δέρμα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

3. Κράνμπερι

Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κι έτσι βοηθά στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν τις ρυτίδες. Επίσης, τα ένζυμα που περιέχει απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Αναμείξτε μία κούπα φρέσκα μούρα με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι και ένα φακελάκι ζελατίνης. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αλείψτε σε καθαρό δέρμα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα προσώπου με μέλι ενάντια στις ρυτίδες
Τα 5 φυσικά υλικά που πρέπει να περιέχει μια μάσκα αντιγήρανσης
Σπυράκια: Η μάσκα προσώπου που θα λατρέψετε!