ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο σωστός τρόπος να σπάσετε ένα σπυράκι (εικόνες)

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν πιέσουμε ένα σπυράκι, το πιο πιθανό είναι μετά να ερεθιστεί, να κοκκινίσει και να πονάει. Αρκετοί όμως έχουν την κακή συνήθεια να πειράζουν τα εξανθήματα που εμφανίζονται στο πρόσωπό τους.

Ο σωστός τρόπος να σπάσετε ένα σπυράκι (εικόνες)

Αν αποφασίσετε να το κάνετε, τουλάχιστον κάντε το σωστά! Σύμφωνα με το δημοφιλή χειρουργό, συγγραφέα και παρουσιαστή Dr Mehmet Oz, υπάρχει τρόπος να σπάσουμε ένα σπυράκι χωρίς να τραυματίσουμε τους υγιείς ιστούς γύρω από αυτό.

Αρχικά, τονίζει πως δεν πρέπει να πιέζουμε το σπυράκι, αλλά να το ανοίγουμε χρησιμοποιώντας μια βελόνα που έχουμε προηγουμένως βουτήξει σε άφθονο οινόπνευμα.

2oz

Δε θα πρέπει να τρυπήσουμε το δέρμα κάθετα με τη βελόνα. Τοποθετούμε τη βελόνα παράλληλα με την επιδερμίδα και τρυπάμε αργά το δέρμα.

Η τεχνική που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, πιέζοντας το σπυράκι στη βάση του, τραυματίζει τους υγιείς ιστούς γύρω από το εξάνθημα.

3oz

Χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό μοντέλο για να δείξει την τεχνική του, ο Dr Oz εξηγεί πως το σπυράκι είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το σώμα μας προκειμένου να απαλλαγεί από το συσσωρευμένο πύον.

Αφού έχουμε τρυπήσει το δέρμα με τη βελόνα, πρέπει να την τραβήξουμε ελαφρώς προς τα επάνω για να ανοίξει το εξάνθημα. Θα πρέπει να τρυπήσουμε μόνο τη λευκή μύτη του εξανθήματος, καθώς αυτό το τμήμα είναι ήδη «νεκρό», σύμφωνα με το Dr Oz.

4oz

Διαβάστε επίσης:

Καταπολεμήστε τα σπυράκια με κόκκινο κρασί!
Πώς φεύγουν τα σημάδια από τα σπυράκια
Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα