ΟΜΟΡΦΙΑ

Δίαιτα για αστραφτερό χαμόγελο – Δείτε τι περιλαμβάνει

Συνήθως ξεκινάμε δίαιτα για να χάσουμε τα περιττά κιλά... Πώς μπορούμε όμως να προσαρμόσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα αν θέλουμε να αποκτήσουμε ακαταμάχητα λευκό χαμόγελο;

Δίαιτα για αστραφτερό χαμόγελο – Δείτε τι περιλαμβάνει

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να αποφεύγουμε τροφές που «λεκιάζουν» τα δόντια, όπως το κόκκινο κρασί και ο καφές. Ποιες τροφές πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για φυσική λεύκανση;

Σύμφωνα με το Δρ Anthony Zybutz, ο οποίος διατηρεί οδοντιατρική κλινική στο Λονδίνο, πρέπει να έχουμε τρεις παράγοντες στο μυαλό μας όσον αφορά τη διατροφή και τη λεύκανση των δοντιών: τον τρόπο που μασάμε, την παραγωγή σάλιου και τις κηλίδες.

Όταν μασάμε τα σκληρά φρούτα και λαχανικά, αυτά λειτουργούν σαν «φυσική οδοντόβουρτσα» για τα δόντια, καθώς τρίβονται στην επιφάνειά τους. Παράλληλα, κάνουν απαλό μασάζ στα ούλα, ώστε το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα και να τα διατηρεί δυνατά και υγιή. Τα μήλα, τα καρότα και το κουνουπίδι είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για τα σκληρά τυριά, καθώς απομακρύνουν τα υπολείμματα άλλων τροφών από τα δόντια και προλαμβάνουν τη συσσώρευση πλάκας.

Το σάλιο απομακρύνει τα βακτήρια από τη στοματική κοιλότητα. Μερικές από τις τροφές που ενισχύουν την παραγωγή σάλιου είναι τα εσπεριδοειδή και οι φράουλες.

Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες κι έτσι προλαμβάνουν τις φλεγμονές στα ούλα. Προτιμήστε το μπρόκολο και τον ανανά.

Μην ξεχνάτε βέβαια να πίνετε και πολύ νερό, καθώς απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών και ροφημάτων που διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές κιτρινίζουν τα δόντια