ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 3 κανόνες για την λιπαρή επιδερμίδα

Είτε πρόκειται για γενετική προδιάθεση, είτε για περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, η λιπαρή επιδερμίδα είναι κάτι που όλοι θέλουν να αποφύγουν.

Οι 3 κανόνες για την λιπαρή επιδερμίδα

Εκτός από τα καλλυντικά προϊόντα ομορφιάς που είναι διαθέσιμα στην αγορά, υπάρχουν και 3 βασικοί κανόνες που πρέπει πάντα να ακολουθείτε:

Περιορίστε τη συχνότητα με την οποία πλένετε το πρόσωπό σας

Όσο οξύμωρο και αν σας ακούγεται, τις περισσότερες φορές ο καλύτερος τρόπος για να μείνει πιο καθαρή μια λιπαρή επιδερμίδα είναι να μειώσετε τη συχνότητα που πλένεστε. Και αυτό επειδή, ενώ στην αρχή θα δείτε μια λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα, αυτό θα είναι πολύ πρόσκαιρο. Μέσα σε λίγη ώρα το δέρμα θα έχει αυξήσει πολύ περισσότερο την παραγωγή ελαίων (σμήγματος) προκειμένου να εξισορροπήσει την αλλαγή που έφερε το πλύσιμο. Όσο πιο συχνά πλένετε το πρόσωπό σας, τόσο αυξάνεται η παραγωγή σμήγματος.

Μακριά τα χέρια από το πρόσωπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγγίζουν ασυναίσθητα το πρόσωπό τους εκατοντάδες φορές μέσα στην ημέρα. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αυτό είναι πρόβλημα. Τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με πολλές ακάθαρτες επιφάνειες στη διάρκεια της ημέρας και κάθε φορά που αγγίζετε το πρόσωπό σας με αυτά, μεταφέρετε στην επιδερμίδα του προσώπου βρομιές. Αυτές, κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας και δεν επιτρέπουν στα έλαια να βγουν στην επιφάνεια. Σε μια λιπαρή επιδερμίδα αυτό οδηγεί πολύ γρήγορα σε έξαρση ακμής και δημιουργούνται σπυράκια.

Μην παραλείπετε την απολέπιση

Η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της λιπαρής επιδερμίδας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα για να καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους σας από τη βρομιά, τα νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες. Αυτό θα συμβάλει στο να μειωθεί η παραγωγή σμήγματος και η ακμή.

Επιλέξτε ένα απολεπιστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για λιπαρό δέρμα, επειδή περιέχουν ήπια στυπτικά συστατικά, όπως το έλαιο από τεϊόδεντρο, το οποίο έχει συσφικτική και αντιβακτηριακή δράση. Προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ (ΒΗΑ) είναι επίσης καλά για την απολέπιση λιπαρής επιδερμίδας, επειδή το σαλικυλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ευνοεί την αποτελεσματική λειτουργία των πόρων.

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν ταχύτερα

Ο σωστός τρόπος να σπάσετε ένα σπυράκι (εικόνες)

Ξηρό δέρμα το χειμώνα; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε

Πολεμήστε την ακμή με μηλόξυδο!