ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρό δέρμα το χειμώνα; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και οι μεταβολές στα επίπεδα της υγρασίας ταλαιπωρούν το δέρμα μας, με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται πιο ξηρό και άτονο ή να ξεφλουδίζει.

Ξηρό δέρμα το χειμώνα; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε

Δείτε τι προτείνουν οι δερματολόγοι για απαλό και υγιές δέρμα την πιο κρύα εποχή του χρόνου!

- Βάλτε λιγότερα ρούχα στο πλυντήριο

Ένα υπερφορτωμένο πλυντήριο δεν επιτρέπει να καθαρίσουν πλήρως τα ρούχα, τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες, με αποτέλεσμα να παραμένουν υπολείμματα των καθαριστικών στα υφάσματα. Έτσι, είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν ερεθισμοί όταν το δέρμα είναι ήδη καταπονημένο από το κρύο.

- Πλύσιμο σε υψηλότερη θερμοκρασία

Τα ακάρεα που βρίσκονται στο κρεβάτι, τα χαλιά και τα έπιπλα του σπιτιού εξαπλώνονται ευκολότερα όταν η θερμοκρασία στο σπίτι είναι υψηλή –δηλαδή όταν ανάβουμε το τζάκι ή την κεντρική θέρμανση. Θα πρέπει να πλένουμε τα κλινοσκεπάσματα και τα καλύμματα των επίπλων σε υψηλότερη θερμοκρασία του χειμώνα ώστε να σκοτώσουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

- Ενυδατώστε επαρκώς τα χείλη

Τα χείλη χάνουν περισσότερη υγρασία από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του σώματος. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν τεχνητά αρώματα και χρώματα, καθώς δεν ενυδατώνουν σε βάθος τα χείλη ή μπορεί να τα ερεθίσουν.

- Αλλάξτε σαπούνι

Αποφύγετε σαπούνια που περιέχουν χημικά όπως το αιθεροθειϊκό νάτριο (SLS), καθώς απομακρύνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας που την κρατούν ενυδατωμένη και την προστατεύουν από τους ερεθισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο κοινή συνήθεια που καταστρέφει τα νύχια σας
Δύο μάσκες που θα σώσουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση
Γιατί πρέπει να πλένετε τα δόντια σας με αλάτι και μαγειρική σόδα