ΟΜΟΡΦΙΑ

Η πιο κοινή συνήθεια που καταστρέφει τα νύχια σας

Αν ανήκετε στα άτομα που λιμάρουν σχεδόν καθημερινά τα νύχια τους, τότε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Physical Biology, ίσως σας αναγκάσει να αλλάξετε συνήθεια.

Η πιο κοινή συνήθεια που καταστρέφει τα νύχια σας

Και αυτό επειδή -σύμφωνα με τους ερευνητές- η πολύ συχνή "μορφοποίηση" των νυχιών σας με τη χρήση της λίμας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Στόχος της έρευνας ήταν να προσδιοριστούν εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και οι λόγοι που εμφανίζονται συχνά στα νύχια προβλήματα όπως παρανυχίδες, νύχια που γυρίζουν προς τα μέσα, νύχια που σπάνε κλπ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν το σχήμα των νυχιών μεταβάλλεται από το λιμάρισμα, την κοπή ή ακόμα και το δάγκωμα τους, οι μοριακές τους δομές καταστρέφονται και προκαλούνται όλα αυτά τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης επισήμαναν ότι το λιμάρισμα των νυχιών σε ευθεία γραμμή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μεγαλώσουν τα νύχια προς τα μέσα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, τα οποία είναι και πιο επιρρεπή σε αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στους μύκητες των ποδιών με αυτό το φυσικό συστατικό

Κοιτάξτε τα νύχια σας και δείτε ποια προβλήματα υγείας έχετε

Πέντε συνήθειες που κάνετε όταν αγχώνεστε και βλάπτουν άμεσα την υγεία σας

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο!