ΟΜΟΡΦΙΑ

Δύο μάσκες που θα σώσουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί άντρες και γυναίκες και μάλιστα δεν περιορίζεται πάντα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά είναι πιθανό να εμφανιστεί και σε νέους ανθρώπους.

Δύο μάσκες που θα σώσουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση

Είναι πιθανό να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την πτώση των μαλλιών, όπως γενετικοί παράγοντες, κληρονομικότητα, περιβαλλοντικές αιτίες, άγχος, κατάθλιψη, εγκυμοσύνη και υποσιτισμός ή κακή διατροφή.

Είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα έγκαιρα. Αν δεν το κάνετε, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαλάκρα.

Εκτός από την αγωγή, που ενδεχομένως να σας συστήσει ο γιατρός ή ο δερματολόγος σας, υπάρχουν και ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να μειώσετε τα συμπτώματα.

Δείτε δύο μάσκες που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα, με υλικά που έχετε στο σπίτι και οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης:

Κρόκος αυγού και πράσινο τσάι

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών. Εκτός αυτού, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες. Η βιταμίνη Α προλαμβάνει την πιτυρίδα, η βιταμίνη Β βελτιώνει την παροχή οξυγόνου στα μαλλιά, η βιταμίνη D προάγει την ανάπτυξη της τρίχας και η βιταμίνη Ε βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και ευνοεί εξίσου την ανάπτυξη των τριχών.

Συστατικά:

-Κρόκος από 1 αυγό
-Πράσινο τσάι (2-4 κουταλιές της σούπας)

Μέθοδος παρασκευής:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε καλά τα υλικά. Απλώστε τη μάσκα ομοιόμορφα σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, ώστε να καλύπτει τις ρίζες και όλο το μήκος της τρίχας. Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Κοκτέιλ ελαίων και Βιταμίνη Ε

Όλα τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη μάσκα είναι πολύ ενυδατικά, θρεπτικά και θα καθαρίσουν τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού σας.

Συστατικά:

-Έλαιο για τα μαλλιά (συνδυασμός από έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba, και ελαιόλαδο)
-Τρεις κάψουλες βιταμίνης Ε

Μέθοδος παρασκευής:

Συνδυάστε όλα τα έλαια σε ένα μπολ και προσθέστε τη βιταμίνη (το περιεχόμενο από τις κάψουλες) στο μείγμα. Τρίψτε αυτό το μείγμα επάνω στο κρανίο σας για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε δεύτερη ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο καφές είναι βασικό προϊόν... ομορφιάς

Ρυτίδες: Οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις εξαφανίσετε

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

Φουσκάλες στα πόδια: Φροντίδα για άμεση αντιμετώπιση