ΟΜΟΡΦΙΑ

Ρυτίδες: Οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις εξαφανίσετε

Είναι η πιο άμεση επίπτωση του χρόνου στην επιδερμίδα μας. Οι ρυτίδες σχηματίζονται στο πρόσωπο και "προσθέτουν χρόνια" στην εμφάνιση τόσο των αντρών, όσο και των γυναικών.

Ρυτίδες: Οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις εξαφανίσετε

Εκτός από τις κρέμες και άλλα προϊόντα ομορφιάς που είναι διαθέσιμα στην αγορά, υπάρχουν και μερικές πολύ πιο οικονομικές μέθοδοι για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες.

Δείτε 3 τρόπους που μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας προϊόντα από το ντουλάπι της... κουζίνας σας!

Ελαιόλαδο και Λεμόνι

Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να είναι περισσότερο ενυδατωμένο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, D και Ε, ενώ περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά και σίδηρο, ουσίες που είναι πολύ χρήσιμες για την αναγέννηση του δέρματος. Επίσης, το λεμόνι κάνει το δέρμα πιο φωτεινό και λαμπερό. Ο συνδυασμός τους μπορεί να βοηθήσει δραστικά στη μείωση των ρυτίδων στο δέρμα.

Ανανάς

Σπάνια αναφέρεται ως προϊόν ομορφιάς, αλλά ο ανανάς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φρούτο. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, που κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά είναι επίσης πολύ αποτελεσματικός για την απομάκρυνση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Κόψτε φέτες ανανά και βάλτε τις στο πρόσωπό σας, γύρω από τα μάτια, το στόμα και άλλα σημεία που έχετε ρυτίδες. Αφήστε το να στεγνώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό ή κρύο νερό.

Τσάι

Τα φύλλα του τσαγιού είναι πλούσια σε χημικά στοιχεία, με το πιο σημαντικό από αυτά να είναι οι κατεχίνες, κάποιες ενώσεις αρωματικών ελαίων, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, διάφορα αμινοξέα, οι βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα και η πηκτίνη. Το τσάι είναι ένα φυσικό υγιεινό ρόφημα. Εκτός από την υγεία του δέρματος, συμβάλλει και στο να φαίνεται πιο λαμπερό, καθυστερώντας και μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπο, ενώ μπορεί να αποτρέψει και μια σειρά διαφόρων δερματικών παθήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Κυτταρίτιδα: Η άσκηση του 1 λεπτού που σας βοηθά να τη νικήσετε (video)

Οι τροφές που θα σου χαρίσουν λαμπερό δέρμα

Δείτε τι παθαίνετε όταν δεν πίνετε πολύ νερό

Θέλετε επίπεδη κοιλιά; Δείτε ποια υγιεινή τροφή πρέπει να αποφεύγετε