ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Νικήστε τις ρυτίδες με 3 φυσικές συνταγές

Ακόμη κι αν έχετε προμηθευτεί δεκάδες καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης ενάντια στις ρυτίδες, μπορείτε πάντα να επωφεληθείτε από φυσικές συνταγές με αγνά, σπιτικά υλικά.

Νικήστε τις ρυτίδες με 3 φυσικές συνταγές

Δείτε τρεις ευφάνταστες συνταγές για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να προλάβετε τις ρυτίδες.

1. Με αυγά και καφέ

wr1

Χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού και προσθέτετε ένα τέταρτο της κουταλιάς του γλυκού φρεσκοτριμμένους κόκκους καφέ. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να αφρίσει στην επιφάνειά του. Πλένετε τα χέρια σας και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Θα πρέπει προηγουμένως να καθαρίσετε το πρόσωπο με άφθονο νερό και να σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήνετε τη μάσκα να στεγνώσει για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε το πρόσωπο.

Το ασπράδι του αυγού κλείνει τους πόρους κι έτσι συσφίγγει το δέρμα. Ο καφές κάνει απαλή απολέπιση, ενώ παράλληλα καταπολεμά τη φλεγμονή και το κοκκίνισμα, εξαφανίζει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό.

2. Με λεμόνι, ζάχαρη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

wr2

Ανακατεύετε μία κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με μία κουταλιά του γλυκού φυσικό χυμό λεμονιού. Προσθέτετε μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και ανακατεύετε. Απλώνετε στην επιδερμίδα του προσώπου με απαλές, κυκλικές κινήσεις για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ξεπλένετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και σε συνδυασμό με τη ζάχαρη βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Έτσι, αποκαλύπτεται η νέα και υγιής στιβάδα της επιδερμίδας. Το ελαιόλαδο περιέχει πολύτιμα συστατικά που καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες που ενυδατώνουν το ξηρό, ταλαιπωρημένο και ερεθισμένο δέρμα. Παράλληλα, το ελαιόλαδο αναδομεί το φράγμα της επιδερμίδας που συγκρατεί το νερό, ώστε να προλαμβάνονται οι ρυτίδες.

3. Με τομάτα και θαλασσινό αλάτι

wr3

Κόβετε μια ώριμη τομάτα βιολογικής καλλιέργειας στα δύο και βουτάτε την εσωτερική πλευρά σε λεπτούς κόκκους θαλασσινού αλατιού. Τρίβετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις για 1 λεπτό και στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Το αλάτι εξομαλύνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ το λυκοπένιο της τομάτας προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, ο οποίος είναι γνωστό πως προκαλεί ρυτίδες.

Διαβάστε επίσης:

Τέσσερις τρόποι να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ενάντια στη γήρανση
Οι 12 ιδανικές τροφές για τέλεια μαλλιά
Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα