ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Τέσσερις τρόποι να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ενάντια στη γήρανση

Η επιδερμίδα μας αντανακλά την υγεία αλλά και την πραγματική μας ηλικία. Μπορούμε όμως να "ξεγελάσουμε" το χρόνο και να καθυστερήσουμε σημαντικά τα σημάδια της γήρανσης υιοθετώντας τέσσερις απλές αλλά σωτήριες συνήθειες.

Τέσσερις τρόποι να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ενάντια στη γήρανση

1. Επιλογή προϊόντων ομορφιάς ανάλογα με τον τύπο δέρματος

anti1

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη ή μεικτή. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, χρειάζονται διαφορετικοί τύποι ενυδατικής κρέμας, λοσιόν καθαρισμού και καλλυντικών. Προκειμένου να αποφύγετε ερεθισμούς ή να ξοδέψετε άσκοπα τα χρήματά σας σε προϊόντα που δεν έχουν αποτέλεσμα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να σας καθοδηγήσει σχετικά με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

2. Αντηλιακό καθημερινά

anti2

Είναι γνωστό πως ο ήλιος γερνά γρηγορότερα το δέρμα και το κάνει να μοιάζει ξηρό και άτονο. Απαιτείται λοιπόν η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 40, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται περίπου 15 λεπτά πριν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

3. Ορός θρέψης

ant3

Ο ορός παρέχει στην επιδερμίδα πολύτιμα ενεργά συστατικά που απορροφώνται εξαιρετικά γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, όπως βαθιά ενυδάτωση ή έξτρα λάμψη.

4. Βιταμίνη C και ρετινόλη

anti4

Η βιταμίνη C παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ η ρετινολη εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές του προσώπου και χαρίζει ελαστικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι απόλυτες τροφές της αντιγήρανσης
Αιώνια Νεότητα; Πείτε όχι σε 4 συνήθειες και κατακτήστε την
Μαύροι κύκλοι: Αντιμετωπίστε τους φυσικά με...