ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρυτίδες: Αντιμετώπιση σε 7 βήματα

Όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα χάνει πολύτιμες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να επέρχεται η χαλάρωση και να εμφανίζονται οι ρυτίδες.

Ρυτίδες: Αντιμετώπιση σε 7 βήματα

Σε συνδυασμό με εξωτερικούς παράγοντες, όπως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η κακή διατροφή και η ελλιπής ενυδάτωση, το δέρμα αρχίζει σιγά-σιγά να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

Σε συνδυασμό με τις κρέμες αντιγήρανσης που θα επιλέξετε, θα πρέπει να εφαρμόσετε και τις παρακάτω μεθόδους ώστε να κρατήσετε την επιδερμίδα σας νεανική και σφριγηλή.

1. Απλώστε φέτες ανανά επάνω στο πρόσωπο

Ο ανανάς περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο κάνει απαλή απολέπιση, απομακρύνοντας τα περιττά νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.

2. Πιείτε αρκετό νερό

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να παραμείνει το δέρμα λείο και όμορφο. Το νερό βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Η κατανάλωση τριών λίτρων νερών την ημέρα μπορεί να «κόψει» μέχρι και 10 χρόνια από το πρόσωπό σας!

3. Αξιοποιήστε το χυμό από το λεμόνι

Η βιταμίνη C του λεμονιού είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία. Επίσης, ο χυμός από το λεμόνι μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τοπικά κηλίδες και φακίδες. Χρειάζεστε αδιάλυτο χυμό από ένα λεμόνι, τον οποίο εφαρμόζετε επάνω στο δέρμα για 15 λεπτά κάθε μέρα και μετά ξεπλένετε με άφθονο νερό.

4. Κοιμηθείτε λίγο περισσότερο

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, παράγονται μεγαλύτερες ποσότητες της λεγόμενης «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη), η οποία καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος. Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα, ώστε να μην ασκείται πίεση στην επιδερμίδα του προσώπου.

5. Φτιάξτε μάσκα προσώπου με παπάγια

Η παπάγια είναι ευεργετική για τα μάτια και το δέρμα μας επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α. Επίσης, περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και σφριγηλό. Για να φτιάξετε συσφικτική μάσκα με παπάγια, κόψτε μερικά κομμάτια από ένα εντελώς ώριμο φρούτο και πολτοποιήστε τα. Απλώστε τον πολτό στο δέρμα για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το πρόσωπο με άφθονο χλιαρό νερό.

6. Αγαπήστε τα έλαια

Το λάδι καρύδας αλλά και το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες κι έτσι επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και μειώνουν το βάθος των ρυτίδων. Κάντε απαλό μασάζ με ένα φυσικό έλαιο της επιλογής σας κάθε βράδυ για βαθιά ενυδάτωση και πρόληψη των λεπτών γραμμών.

7. Φάτε σολομό

Ο σολομός είναι ένα από τα ψάρια με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα, συστατικά απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας και την πρόληψη των ρυτίδων.

Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τις παραπάνω στρατηγικές και βρείτε εδώ τα καλύτερα προϊόντα αντιγήρανσης στις καλύτερες τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Ρυτίδες έκφρασης: Δείτε γιατί εμφανίζονται
Σας απασχολούν οι ρυτίδες; Μακριά από tablets και smartphones
Τι να τρώτε για να μην κάνετε ρυτίδες