ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορεί να έχουν κατά καιρούς προβλήματα με σπυράκια και ειδικά με μαύρα στίγματα στο δέρμα τους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

Τα μαύρα στίγματα συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδίως γύρω από τη μύτη. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν και στα αυτιά ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα. Δύο είναι οι κύριες αιτίες αυτού του προβλήματος: οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα και η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων.

Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα -και μη- φάρμακα για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, αλλά μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και σπιτικές, φυσικές θεραπείες.

Με απλά υλικά που είναι εύκολο να βρεθούν στις περισσότερες κουζίνες, μπορείτε να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα μέσα σε λίγες ημέρες. Δείτε τρεις τρόπους για να το καταφέρετε:

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία τόσο για τα μαύρα στίγματα όσο και για τα σπυράκια της ακμής. Βοηθάει στον καθαρισμό του δέρματος από τη βρωμιά και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων.

Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρικής σόδας με νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα επάνω σε όλη την περιοχή που έχετε μαύρα στίγματα και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν το ξεβγάλετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Κανέλα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε ή και να αποτρέψετε την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

Αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και μέλι για να σχηματίσετε μια παχύρευστη πάστα. Εφαρμόστε την πάστα σε όλη την πληγείσα περιοχή που έχετε μαύρα στίγματα πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ και αφήστε τη να δράσει όσο κοιμάστε. Το πρωί πλύνετε το πρόσωπό σας καλά με άφθονο νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε καθημερινά για περίπου 10 ημέρες. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού από σκόνη κανέλας και χυμό λάιμ με μια πρέζα σκόνη κουρκούμης (προαιρετικά). Χρησιμοποιήστε το μείγμα ως ένα καθαριστικό προσώπου.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής και μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε και τα μαύρα στίγματα. Τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που υπάρχουν στο χυμό λεμονιού κάνουν καλό σε όλους τους τύπους δέρματος.

Φτιάξτε ένα scrub προσώπου αναμιγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι, γιαούρτι και μέλι. Κάντε απαλή επάλειψη στην περιοχή που έχετε μαύρα στίγματα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε φρέσκο χυμό λεμονιού με γάλα ή ροδόνερο για να δημιουργήσετε ένα καθαριστικό προσώπου. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά για 10 έως 12 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα πόδια που μυρίζουν

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για την κυτταρίτιδα

Λαμπερό πρόσωπο με άρωμα κανέλας!

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ και γιατί περιέχεται σε τόσα προϊόντα ομορφιάς