ΟΜΟΡΦΙΑ

Αδυνάτισμα τώρα χωρίς στερήσεις - Ο ιδανικός προγραμματισμός για γρήγορα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να χάσουμε γρήγορα και χωρίς στερήσεις τα περιττά κιλά, το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός προγραμματισμός των γευμάτων μας.

Αδυνάτισμα τώρα χωρίς στερήσεις - Ο ιδανικός προγραμματισμός για γρήγορα αποτελέσματα

Μάλιστα, σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Metabolism, τονίζουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο εντός του οποίου πρέπει να καταναλώνουμε όλες τις θερμίδες της ημέρας.

Περιορίζοντας τα γεύματά μας εντός οκτώ ωρών, θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το επιπρόσθετο βάρος και ταυτόχρονα να μειώσουμε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, επισημαίνουν οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Salk της Καλιφόρνια.

Υπάρχει και καλύτερο όμως... Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν έχει καμία σημασία αν καταναλώνουμε λιπαρά και ζάχαρη, καθώς ο σωστός προγραμματισμός εξαλείφει τις αρνητικές συνέπειες της ανθυγιεινής διατροφής!

Τα νέα ευρήματα βασίζονται στη θεωρία ότι ο αυστηρός προγραμματισμός των γευμάτων δίνει στο σώμα μας το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να «προβλέψει» πότε θα έρθει το επόμενο γεύμα και επομένως να... προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάψει τις θερμίδες.

Στο πλαίσιο του σχετικού εργαστηριακού πειράματος, παρατηρήθηκε ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν το σύνολο των ημερήσιων θερμίδων σε διάστημα οκτώ ωρών –π.χ. από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα– ήταν πιο αδύνατα αλλά και πιο υγιή σε σύγκριση με ποντίκια που κατανάλωναν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, οι ερευνητές σημειώνουν ότι παρατηρήθηκαν θετικά αποτελέσματα ακόμη κι όταν επιτρεπόταν στα ποντίκια να κάνουν «ζαβολιές» και να τρώνε δίχως μέτρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου!

Η νέα μελέτη έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα που καταδεικνύουν ότι το πότε τρώμε είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία μας με το τι τρώμε.

Διαβάστε επίσης:

Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!
Το φρούτο που δε σας αφήνει να παχύνετε!
Πού πηγαίνει το λίπος όταν αδυνατίζουμε