ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα ατελείωτα οφέλη ομορφιάς και υγείας του ροδόνερου

Το ροδόνερο είναι ουσιαστικά ένα υποπροϊόν του ελαίου από τριαντάφυλλα από την απόσταξη αγνών ροδοπετάλων.

Τα ατελείωτα οφέλη ομορφιάς και υγείας του ροδόνερου

Για να παραχθεί ακόμη και λίγο από αυτό το έλαιο, απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός από ροδοπέταλα και, ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ ακριβό προϊόν.

Το ροδόνερο μπορεί να βρεθεί στα καταστήματα και σε ορισμένα σουπερμάρκετ, αλλά πρόκειται συνήθως για επεξεργασμένο προϊόν που περιέχει χημικές ουσίες και τεχνητά συντηρητικά, τα οποία το καθιστούν λιγότερο αποτελεσματικό και λιγότερο ευεργετικό από το καθαρό ροδόνερο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ροδόνερο στο σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει με την αποθήκευση των φρέσκων ροδοπετάλων σε ένα βάζο γεμάτο με αποσταγμένο νερό και την υπαγωγή τους στον ήλιο για αρκετές ημέρες.

Οφέλη

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται κυρίως στην περιποίηση της επιδερμίδας, ειδικά στο πρόσωπο. Το καθαρό φυσικό ροδόνερο είναι 100% απαλλαγμένο από τεχνητά συστατικά και αρώματα και χρησιμοποιείται ως καθαριστικό προσώπου.

Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και μπορεί να εφαρμοστεί ως εναλλακτική ενυδατική κρέμα. Το ροδόνερο καθαρίζει το δέρμα, αφαιρώντας βρωμιά, έλαια και άλλες ουσίες βαθιά μέσα στους πόρους της επιδερμίδας.

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση. Δρα ως παράγων καθαρισμού καθώς και τονωτικό (τόνερ) της επιδερμίδας.

Ένα από τα οφέλη του ροδόνερου είναι ότι μπορεί να προστεθεί σε πολύ θρεπτικά ποτά, δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά, τανίνες και απαραίτητες βιταμίνες όπως Α, C, D, Ε και Β3. Ένα απλό γευστικό ποτό μπορεί να γίνει με ανάμιξη σιροπιού από ροδόνερο σε ένα ποτήρι με κρύο κρεμώδες γάλα.

Το ροδόνερο είναι επίσης ένα ήπιο ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό. Ενισχύει τη διάθεση, βοηθά στην ανακούφιση της νευρικής έντασης και βελτιώνει την υφή του δέρματος.

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των λοιμώξεων του δέρματος, όπως η ξηροδερμία, οι φολίδες από ξηρό δέρμα, το λιπαρό δέρμα, η φλεγμονή του δέρματος, η δερματίτιδα και το έκζεμα.

Είναι επίσης ένας παράγοντας επούλωσης, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία τραυμάτων. Για τα ηλιακά εγκαύματα, το ροδόνερο μπορεί να εφαρμοστεί απαλά πάνω από την πληγείσα περιοχή. Επίσης, όταν κάνετε αφρόλουτρο, προσθέστε μερικές σταγόνες για να χαλαρώσετε.

Το ροδόνερο μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί σε τσιμπήματα εντόμων, όπως των κουνουπιών, και να σταματήσει εύκολα το αίσθημα φαγούρας, μειώνοντας την φλεγμονή και βοηθώντας στην ψύξη της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Πώς εξαφανίζουμε τις μελανιές

Αποτρίχωση στο πρόσωπο: Τρεις εύκολοι και ανώδυνοι τρόποι

Λάδι καρύδας: Κάντε το τον καλύτερό σας... σύμμαχο!

Καθαρισμός προσώπου με λεμόνι για τέλειο αποτέλεσμα