ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 5 μυστικά της οριστικής απώλειας βάρους

Έχετε δοκιμάσει κάθε δίαιτα-εξπρές που υπόσχεται να σας απαλλάξει γρήγορα από τα περιττά κιλά, όμως λίγο καιρό μετά είδατε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει και πάλι.

Τα 5 μυστικά της οριστικής απώλειας βάρους

Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να χάσουμε τα επιπλέον κιλά και να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

1. Απομακρύνουμε τις περισπάσεις

Οι αυξημένες απαιτήσεις τις καθημερινότητας πολλές φορές μας αναγκάζουν να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δεν είναι όμως σοφό να στέλνουμε e-mail, να μιλάμε στο τηλέφωνο ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο την ώρα που τρώμε. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition κατέδειξε ότι όταν αφοσιωνόμαστε στο γεύμα μας αντιλαμβανόμαστε καλύτερα πότε έχουμε χορτάσει κι έτσι αποφεύγουμε περιττές θερμίδες.

2. Προσέχουμε τις μερίδες

Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε πόσες θερμίδες και ποια θρεπτικά συστατικά μας δίνουν οι τροφές ανά 100 γραμμάρια. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τις ετικέτες των τροφίμων και να αποφεύγουμε να τρώμε απευθείας από τη συσκευασία (π.χ. ξηρούς καρπούς). Βάζουμε όσο φαγητό θέλουμε σε ένα πιάτο ώστε να έχουμε συναίσθηση πόσο τρώμε και να μην ξεφύγουμε.

3. Τρώμε αργά

Δεκάδες μελέτες έχουν υποδείξει ότι πρέπει να τρώμε μικρές μπουκιές με αργό ρυθμό, ώστε ο οργανισμός μας να αντιληφθεί πότε είναι ώρα να σταματήσουμε να τρώμε.

4. Τρώμε όσο χρειάζεται – όχι όσο πιστεύουμε ότι πρέπει να φάμε

Το ίδιο το σώμα μας θα μας δείξει πόση ενέργεια χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Γνωρίζοντας τι είναι ο βασικός μεταβολισμός και με γνώμονα το πόσο πεινάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να επιλέξουμε με σωστό προγραμματισμό πώς θα μοιράσουμε τα γεύματα και τα σνακ της ημέρας. Επίσης, δε χρειάζεται να στερούμαστε τροφές και γλυκά που αγαπάμε, αρκεί να γνωρίζουμε πώς θα αντισταθμίσουμε τις θερμίδες αυτές, αφαιρώντας κάτι άλλο από το καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα.

5. Ξεκινάμε πάντα με λίγη σαλάτα

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν το αίσθημα του κορεσμού. Με τον τρόπο αυτό, θα αρχίσουμε το γεύμα μας υγιεινά και θρεπτικά και παράλληλα θα χορτάσουμε πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
Πού πηγαίνει το λίπος όταν αδυνατίζουμε
Αδυνάτισμα τώρα χωρίς στερήσεις - Ο ιδανικός προγραμματισμός για γρήγορα αποτελέσματα