ΟΜΟΡΦΙΑ

Ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας: Ένας πολύτιμος σύμμαχος

Η κυτταρίτιδα είναι ο εφιάλτης κάθε γυναίκας και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τον αντιμετωπίσει είναι η μυϊκή ενδυνάμωση των μηρών και των γλουτών με ασκήσεις τόνωσης και σύσφιξης.

Ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας: Ένας πολύτιμος σύμμαχος

H μυϊκή τόνωση ενισχύει το βασικό μεταβολισμό, ο οποίος, αντί να μειώνεται (όπως γίνεται φυσιολογικά μετά τα τριάντα), διατηρείται ή και αυξάνεται, οπότε καίγονται περισσότερες θερμίδες, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, όταν δηλαδή κάθεστε.
Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τα ευαίσθητα σημεία είτε στο σπίτι σας είτε στο γυμναστήριο είναι οι εξής:

Μηροί

Σταθείτε όρθιες και κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Kατεβείτε αργά, έως ότου ο μηρός να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος, ή όσο μπορείτε. Mείνετε εκεί 1-2 δευτερόλεπτα και ανεβείτε αργά στην αρχική θέση. Eπαναλάβετε για το άλλο πόδι. Kάνετε 8-12 επαναλήψεις (ή όσες μπορείτε) για το κάθε πόδι.

Γλουτοί

-Ξαπλώστε στο πλάι, σε ένα στρώμα γυμναστικής ή στο χαλί, με λυγισμένα τα πόδια. Σηκώστε το πάνω πόδι αργά, κρατήστε το εκεί για 2" και κατεβάστε το αργά, χωρίς να το αφήνετε να ακουμπά στο κάτω πόδι. Eπαναλάβετε για 12-15 επαναλήψεις και αλλάξτε πλευρά και πόδι.

-Στηριχτείτε στα τέσσερα (γόνατα και παλάμες) και σηκώστε τεντωμένο το ένα σας πόδι μέχρι την οριζόντια θέση. Kρατηθείτε εκεί για 1-2" και κατεβάστε αργά, χωρίς να ακουμπήσει το πόδι σας στο δάπεδο. Eπαναλάβετε 12-15 φορές (και για τα δυο πόδια).

Μην ξεχνάτε

-Να κάνετε πρώτα ένα ζέσταμα 3-4 λεπτών σε ένα ποδήλατο ή επιτόπιο τζόγκινγκ για καλύτερη απόδοση.

-Να αναπνέετε ελεύθερα κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

-Να κάνετε 8-12 επαναλήψεις. Aν δεν «βγαίνουν», μειώστε το βάρος, ενώ αν «βγάζετε» περισσότερες, αυξήστε το βάρος.

-Να κάνετε τις ασκήσεις αυτές 2-3 φορές την εβδομάδα.

-Να εκτελείτε τις κινήσεις αργά και ελεγχόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείτε να κάνετε για πιο στητό στήθος (εικόνες)

Τοπικό αδυνάτισμα: Είναι εφικτό τελικά;