ΟΜΟΡΦΙΑ

Εσείς έχετε ξανακούσει για τη δίαιτα των selfies;

Σύμφωνα με το δημοφιλές λεξικό της Οξφόρδης, selfie ονομάζεται οποιαδήποτε φωτογραφία βγάζουμε τον εαυτό μας, συνήθως με smartphone ή κάμερα υπολογιστή, στην πλειονότητα των περιπτώσεων με σκοπό να την ανεβάσουμε σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Εσείς έχετε ξανακούσει για τη δίαιτα των selfies;

Η μόδα των selfies έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία δύο με τρία χρόνια και μάλιστα οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να τις μελετούν ως δείκτη για ορισμένα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας.

Σχετικά άρθρα:

Τι δείχνουν οι selfies για την προσωπικότητα
Τάσεις ψυχοπάθειας έχουν οι άντρες που βγάζουν συνεχώς selfies!
Έρευνα: Οι selfies μας σπρώχνουν προς το νυστέρι του πλαστικού

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα για τη θέση των selfies στη σημερινή κοινωνία αλλά και το πόσο έχουν μπει στην καθημερινότητά μας είναι η ιστορία της Eva Rut Gunnlaugsdottir από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η οποία χρησιμοποίησε τις αυτο-φωτογραφίες για να αλλάξει τη ζωή της και την εμφάνισή της αλλά και για να εκπαιδεύσει τον ίδιο της τον εαυτό να αποκτήσει περισσότερη αυτοσυγκράτηση και αυτοπεποίθηση.

eva1

Η 35χρονη μητέρα δύο παιδιών έχασε σχεδόν 7 κιλά ακολουθώντας αυστηρή δίαιτα, τη δίαιτα των selfies!

Η δίαιτα των selfies περιλαμβάνει έναν υπολογιστή, ένα smartphone και ένα προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Πώς την εφάρμοσε Eva; Ξεκίνησε δίαιτα και παράλληλα έβγαζε συνεχώς selfies και τις ανέβαζε στο προφίλ της. Ένιωθε τόσο άσχημα για τα περιττά κιλά της που οι παλιές φωτογραφίες τής έδιναν θάρρος να συνεχίσει την προσπάθειά της και να τρώει υγιεινά.

Με τη βοήθεια των selfies, κατέγραφε και παρακολουθούσε την πρόοδό της. Αν και οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ήταν πορτραίτα, οι διαφορές στα κιλά της ήταν εμφανείς.

eva2

Η διαδικασία αυτή τη βοηθούσε να εξασκήσει την αυτοσυγκράτησή της, ώστε να μην υποκύψει σε πειρασμούς και χαλάσει τη δίαιτα. Εάν η μέρα της ήταν κακή και αναζητούσε απεγνωσμένα γλυκό, έριχνε μια ματιά στις παλαιότερες φωτογραφίες της και έβρισκε τη δύναμη που χρειαζόταν για να συνεχίσει, αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Επίσης, τα θετικά σχόλια των φίλων της έδιναν στην Eva την απαραίτητη ώθηση και αυτοπεποίθηση να παραμείνει σε δίαιτα.

Διαβάστε επίσης:

Οι κορυφαίες δίαιτες του 2015
Αδυνάτισμα: Γνωρίστε το απόλυτο μυστικό για σίγουρη επιτυχία
Τριπλάσιες οι πιθανότητες να πετύχεις τον στόχο σου αν το κάνεις με τον σύντροφό σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ