ΟΜΟΡΦΙΑ

Ανεμοβλογιά: Πώς θα απαλλαγείτε από τις ουλές

Η ανεμοβλογιά είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από τον ομώνυμο ιό, ο οποίος προκαλεί εξανθήματα με φαγούρα σε όλο το σώμα.

Ανεμοβλογιά: Πώς θα απαλλαγείτε από τις ουλές

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν την ανεμοβλογιά τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί. Η ανεμοβλογιά δεν είναι συνήθως κάτι σοβαρό, ειδικά στα παιδιά, αλλά μπορεί να είναι πιο σοβαρή σε ενήλικες, κυρίως στους άνδρες.

Μερικές φορές οι ασθενείς μένουν με ουλές στο δέρμα μετά από μια λοίμωξη ανεμοβλογιάς, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες ή και με άλλα, πιο φυσικά μέσα.

Επιλογές θεραπείας για τα σημάδια (ουλές) από την ανεμοβλογιά:

1η επιλογή

Τρίψτε έλαιο βιταμίνης Ε και aloe vera πάνω στις περιοχές με τις ουλές. Η βιταμίνη Ε και η aloe vera είναι τόσο πολύ χαλαρωτικές και υγιείς ουσίες για το δέρμα, που συμβάλλουν στην ταχύτερη επούλωση. Κάντε συχνές επαλείψεις μέσα στην ημέρα για να εμποδίσετε τα σημάδια να μαυρίσουν.

2η επιλογή

Το βούτυρο κακάο είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται συχνά για τις κηλίδες του δέρματος. Εφαρμόστε βούτυρο κακάο πολλές φορές την εβδομάδα για να "ελαφρύνετε" την όψη των σημαδιών της ανεμοβλογιάς και τις κηλίδες.

3η επιλογή

Οι κρέμες αφαίρεσης σημαδιών που είναι διαθέσιμες στην αγορά συμβάλλουν αποτελεσματικά στην μείωση των ουλών, τις οποίες μαλακώνουν πάρα πολύ. Κάποιο σιλικονούχο τζελ και οι καλές κρέμες λειτουργούν πολύ καλά στον περιορισμό των επιπτώσεων των ουλών. Ελέγξτε το δραστικό συστατικό της κάθε κρέμας που χρησιμοποιείτε επειδή μπορεί να καταλήξετε να αγοράζετε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό όνομα.

Διαβάστε επίσης:

Άλατα στο αυχένα: Πώς θα προφυλαχθείτε

Αυξημένο ουρικό οξύ: Πώς θα το καταλάβετε

Πόνοι στα γόνατα: Έτσι θα τους αντιμετωπίσετε

Νευροδερματίτιδα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ατοπική πάθηση