ΟΜΟΡΦΙΑ

Προσοχή στα καλλυντικά μαϊμούδες με τα επικίνδυνα χημικά

Η Βρετανική Αστυνομία προειδοποιεί για τη διακίνηση μέσω ίντερνετ επώνυμων καλλυντικών «μαϊμούδων», τα οποία περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών χημικών, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αρσενικό και το κυάνιο, σημαίνοντας συναγερμό στους καταναλωτές.

Προσοχή στα καλλυντικά μαϊμούδες με τα επικίνδυνα χημικά

Παράλληλα, τα εν λόγω προϊόντα αποδείχθηκε, μετά από αναλύσεις, ότι περιέχουν ακαθαρσίες αρουραίων και ίχνη από ανθρώπινα ούρα.

Σύμφωνα με την ενημερωτική καμπάνια με βασικό μήνυμα «Wake up, Don't fake up!», οι απομιμήσεις των καλλυντικών παράγονται από συμμορίες στην Κίνα και την ανατολική Ευρώπη και πωλούνται μέσω χιλιάδων ιστοσελίδων, ακόμη και μέσα από eBay και το Amazon.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι παραποιούν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές ομορφιάς, οι οποίες δεν κατασκευάζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές των επίσημων προϊόντων και έτσι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία ή υπερθέρμανση και ανάφλεξη της συσκευής.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει κλείσει περισσότερα από 5.500 μικρά site που διέθεταν «καλλυντικά» μαϊμού σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ έχει δεσμεύσει και ψεύτικα προϊόντα αξίας άνω των 4,7 εκατ. ευρώ.

Η Βρετανική Αστυνομία τέλος επισημαίνει ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να κλαπούν τα προσωπικά στοιχεία και οι κωδικοί καρτών των καταναλωτών για να γίνουν άλλες αγορές.

«Τα προϊόντα ομορφιάς προορίζονται για να βελτιώσουν την εμφάνιση και όχι για να την καταστρέψουν. Ο γενικός κανόνας είναι πως αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι», επισημαίνεται από τη Βρετανική Αστυνομία.