ΟΜΟΡΦΙΑ

«Εκπαίδευση μέσης»: Δείτε ποιους κινδύνους κρύβει η αλλόκοτη τάση

Η Κιμ Καρντάσιαν έχει παραδεχτεί πως έχει εμμονή με την «εκπαίδευση μέσης», ενώ η Τζέσικα Άλμπα δήλωσε πως φορούσε διπλό κορσέ 24 ώρες το 24ωρο για τρεις μήνες ώστε να χάσει τα κιλά που πήρε κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

«Εκπαίδευση μέσης»: Δείτε ποιους κινδύνους κρύβει η αλλόκοτη τάση

Είναι πράγματι αποτελεσματική η πρακτική αυτή για όσες γυναίκες θέλουν να αδυνατίσουν και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες εάν πράγματι επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πλαστικό χειρουργό Δρ Άντριου Μίλλερ, η «εκπαίδευση μέσης» (waist training) από μόνη της δεν βοηθά να απομακρυνθούν επιπλέον λιποκύτταρα. Βοηθά έμμεσα στην απώλεια βάρους, καθώς εμποδίζει την έκταση του στομάχου κι έτσι μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται.

Η παθολόγος Χόλι Φίλιπς από τη Νέα Υόρκη υποστηρίζει την άποψη αυτή, διευκρινίζοντας πως ο κορσές δεν έχει κάποια άμεση επίδραση στο συσσωρευμένο λίπος ή την ανατομία της μέσης. Σύμφωνα με τη γιατρό, ακόμη κι αν παρατηρηθούν προσωρινά αλλαγές, η διακοπή της χρήσης του κορσέ συνεπάγεται σταδιακή επαναφορά του σώματος στην πρότερή του κατάσταση.

d5a77c1e5a23ed6bec009687e8adae59 L

Ο κορσές όχι μόνο είναι εξαιρετικά άβολος αλλά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα εάν χρησιμοποιείται για αρκετές ημέρες, εβδομάδες ή και μήνες.

Η συμπίεση του στομάχου μπορεί αρχικά να οδηγήσει σε κρίσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και δυσπεψίας.

Επίσης, η πίεση που ασκείται στο θώρακα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό των πλευρών ή ακόμη χειρότερα σε προβλήματα αναπνοής, οίδημα ή πνευμονία λόγω της διαρκούς συμπίεσης των πνευμόνων.

Τέλος, ο κορσές περιορίζει τη ροή του αίματος κι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωσης, ενώ παράλληλα ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

Η επικίνδυνη γιαπωνέζικη μόδα για να δείχνει το στήθος μεγαλύτερο