ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρότητα στους αγκώνες: Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η ξηρότητα της επιδερμίδας εκδηλώνεται συχνά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως οι αγκώνες. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, το σκασμένο δέρμα μπορεί να αρχίσει να πονά και να αιμορραγεί.

Ξηρότητα στους αγκώνες: Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Δείτε μερικές απλές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να γίνει το δέρμα πιο απαλό και ανθεκτικό.

1. Επιλέξτε ήπια σαπούνια

Αποφύγετε σαπούνια και αφρόλουτρα που ξηραίνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα και προτιμήστε προϊόντα που φέρουν ένδειξη «για ξηρές επιδερμίδες».

2. Αποφύγετε τα τεχνητά αρώματα

Τα αρώματα και ορισμένες χρωστικές ουσίες ερεθίζουν το δέρμα, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ξηρότητα. Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα που απευθύνονται σε μωρά, καθώς είναι πάντα πιο ήπια για την επιδερμίδα.

346dc0e7d0c14c1047843306e5327db4 L

3. Αποφύγετε τη συχνή απολέπιση

Αποφύγετε τη συχνή απολέπιση, καθώς απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας.

4. Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική λοσιόν

Αναζητήστε συστατικά όπως τα κεραμίδια και το υαλουρονικό οξύ, καθώς βοηθούν το δέρμα να «κλειδώνει» περισσότερη υγρασία. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια. Εφαρμόστε το προϊόν αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό.

5. Καλύψτε τους αγκώνες σας

Αφού εφαρμόσετε το κατάλληλο προϊόν, καλύψτε τους αγκώνες τυλίγοντας το χέρι με ύφασμα, μεμβράνη ή κάτι αντίστοιχο για βαθύτερη ενυδάτωση.

6. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας εκ των έσω

Φροντίστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, πίνοντας αρκετό νερό και καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

7. Αλλάξτε τη διατροφή σας

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα στο ψάρι, τους ξηρούς καρπούς και το λιναρόσπορο.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα προσώπου με μπανάνα, ιδανική για το καλοκαίρι