ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβουν τα καλοκαιρινά τατουάζ χένα

Είτε από φόβο για τις βελόνες είτε επειδή θέλουν να στολίσουν προσωρινά μόνο το δέρμα τους, αρκετοί επιλέγουν τα προσωρινά τατουάζ χένα αντί του συμβατικού μόνιμου τατουάζ.

Ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβουν τα καλοκαιρινά τατουάζ χένα

Η 16χρονη Μαίρη Μπέιτς από το Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας έμαθε με το χειρότερο τρόπο πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί ένα τατουάζ χένα. Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να ζωγραφίσει ένα σχέδιο στο αριστερό της πόδι, όμως οι επιπλοκές που αντιμετώπισε την έστειλαν τελικά στο νοσοκομείο.

Η κοπέλα έκανε το τατουάζ από μαύρη χένα κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Τουρκία. Μία εβδομάδα μετά, διόρθωσε το σχέδιο και τότε το πόδι της άρχισε να πρήζεται.

2B6F1B2200000578 0 image a 9 1439806294557

Πήγε σε νοσοκομείο της περιοχής της αμέσως μόλις επέστρεψε από τις διακοπές της και από εκεί την παρέπεμψαν στο Τμήμα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Τσέλσι-Ουεστμίνστερ.

Όπως δηλώνει η κοπέλα, έφευγαν ολόκληρα κομμάτια από το δέρμα της και φαινόταν η ανοιχτή πληγή.

Mary Bates henna t 3410945b
2B6F1B0500000578 0 image m 7 1439806183465

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έγκαυμα προκλήθηκε από τη χημική ουσία παραφαινυλενδιαμίνη (PPD) που περιείχε η χένα. Η ουσία υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Η αντίδραση στη χημική ουσία οδήγησε σε μόνιμες βλάβες στο δέρμα της νεαρής κοπέλας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα τατουάζ μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διάγνωση για καρκίνο
Τατουάζ από... ήλιο – Η νέα επικίνδυνη μόδα (εικόνες & βίντεο)
Το αινιγματικό τατουάζ που φιγουράρει στα social media (εικόνες)