ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιο είδος χένας είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία μας

Ίσως πιστεύετε ότι επειδή το τατουάζ με χένα δεν είναι μόνιμο, δεν είναι και επικίνδυνο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, καθώς το ότι είναι προσωρινό, δεν το καθιστά και ακίνδυνο.

Ποιο είδος χένας είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία μας

Σύμφωνα με προειδοποίηση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σε οδηγία του, τα τατουάζ με μαύρη χένα ενδεχομένως να περιέχουν την επικίνδυνη ουσία PPD (p-phenylenediamine).

Η ουσία αυτή, σε αντίθεση με τη φυσική χένα, προέρχεται από την πίσσα του κάρβουνου, που είναι τοξική και δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα.

Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει φυσική μαύρη χένα, ενώ αυτή που ονομάζεται έτσι, έχει προκύψει από την ανάμειξη διαφόρων χημικών ουσιών με την πραγματική φυτική χένα, της οποίας το χρώμα είναι σκούρο κόκκινο/καφέ.

Όπως προειδοποιούν οι δερματολόγοι, οι επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν είναι ερυθρότητα, φλύκταινες, αποχρωματισμός του δέρματος και αυξημένη ευαισθησία στο ηλιακό φως, καθώς και μόνιμο σημάδι.

Τέλος, οι δερματικές αυτές αντιδράσεις μπορούν να εμφανιστούν σχεδόν αμέσως ή έως και τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που έγινε το τατουάζ.

Διαβάστε επίσης:

Έξυπνα τρικ για να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Έξυπνα tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου