ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι χίπστερ κινδυνεύουν από… τριχόπτωση!

Το εν λόγω λουκ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων ανδρών και το έχουν υιοθετήσει ακόμη και διάσημοι σταρ όπως οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζάρεντ Λέτο (κεντρική φωτογραφία).

Οι χίπστερ κινδυνεύουν από… τριχόπτωση!

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να οδηγήσει στη μόνιμη απώλεια των μαλλιών.

Ο ανδρικός κότσος (man bun), σήμα κατατεθέν αρκετών νέων που υποστηρίζουν το στιλ του χίπστερ, μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη αλωπεκία από έλξη, όπου εμφανίζονται στο κεφάλι κενά άνευ τριχοφυϊας –συνήθως κοντά στο μέτωπο και στους κροτάφους.

Η πίεση που ασκείται στους θύλακες όταν τα μαλλιά παραμένουν δεμένα οδηγεί στη μόνιμη φθορά και τη διακοπή της ανάπτυξης της τρίχας. Η φθορά του θύλακα δεν μπορεί να αποκατασταθεί κι έτσι η αλωπεκία από έλξη οδηγεί σε μόνιμη απώλεια των μαλλιών.

Βέβαια, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και οι γυναίκες που συνηθίζουν να πιάνουν σφιχτά τα μαλλιά τους σε αλογοουρά ή κότσο, ωστόσο η τριχόπτωση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν βέβαια ότι η αλωπεκία από έλξη δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο και ότι μπορεί να αποφευχθεί εάν ο κότσος είναι χαλαρός ώστε να μην ασκείται υπερβολική πίεση στους θύλακες.

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα;
Τριχόπτωση σε νεαρή ηλικία: Τι δείχνει για την ποιότητα του σπέρματος
Τριχόπτωση και μινοξιδίλη: Τι ισχύει