ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα μειώσετε το μέγεθος των πόρων στην επιδερμίδα σας

Οι πόροι της επιδερμίδας είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Υπάρχουν συνήθως γύρω από τη μύτη, ενώ είναι πιο έντονοι στα λιπαρά δέρματα.

Πώς θα μειώσετε το μέγεθος των πόρων στην επιδερμίδα σας

Για τη δημιουργία τους ευθύνονται πολλοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η λιπαρότητα του δέρματος.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξαλειφθούν πλήρως, μπορείτε όμως να μειώσετε το μέγεθός τους και να τους κάνετε λιγότερο έντονους αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Καθαρό πρόσωπο
Χρησιμοποιείτε ένα ειδικό καθαριστικό για το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα με ένα ισορροπημένο pH.

Συχνή απολέπιση
Κάντε τακτικά scrub για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, ώστε τα ανοίγματα των πόρων να μην είναι τόσο βαθιά και να φαίνονται μικρότερα.

Αντηλιακό
Το κολλαγόνο του δέρματος είναι αυτό που ουσιαστικά κρατά τους πόρους σας «σφιχτούς». Μην αμελείτε λοιπόν να το φοράτε πάντα πριν την έκθεση στον ήλιο.

Ατμός
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για το άνοιγμα των πόρων και την αφαίρεση του σμήγματος είναι η χρήση του ατμού. Δεν χρειάζεται να το κάνετε σε ινστιτούτο, μπορείτε και στο σπίτι σας. Συνδυάστε ζεστό νερό, λεβάντα, δεντρολίβανο, βασιλικό και δυόσμο σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε το πάνω μέρος του μπολ με μια πετσέτα για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την πετσέτα και μετακινήστε αργά το πρόσωπό σας πάνω από τον ατμό. Εισπνεύστε την αρωματική μυρωδιά και παραμείνετε πάνω από το μπολ για 10-15 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στον ατμό να φέρει οξυγόνο και υγρασία στο πρόσωπό σας, ενώ παράλληλα καθαρίζουν οι πόροι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε.

Διαβάστε επίσης:
Μεγαλύτερο στήθος χωρίς νυστέρι - Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι αυξητικής
Τα 10 μπαχαρικά που αδυνατίζουν