ΟΜΟΡΦΙΑ

Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Προσέξτε μην κάνετε αυτά τα λάθη

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που επιλέγετε, στις τεχνικές μακιγιάζ που εφαρμόζετε, ακόμη και στη θερμοκρασία του νερού που έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας, ώστε να αποφύγετε τους συχνούς ερεθισμούς και τα σπυράκια.

Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Προσέξτε μην κάνετε αυτά τα λάθη
bigstock Human Applying Moisturizing Sk 110666777

Παρακάτω θα δείτε πέντε συχνά λάθη που «κοστίζουν» στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

1. Χρήση προϊόντων που έχουν λήξει

Τα περισσότερα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης, από το αντηλιακό μέχρι την ενυδατική κρέμα, περιέχουν ενεργά συστατικά που εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου ή λόγω της έκθεσης στο φως του ήλιου. Η αλλοίωση του προϊόντων συνεπάγεται περισσότερες πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης ή δερματικού ερεθισμού.

2. Έκθεση της επιδερμίδας σε πολύ ζεστό νερό

Προτιμήστε το χλιαρό ή το δροσερό νερό για το μπάνιο σας και τον καθαρισμό του προσώπου. Οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την προστατευτική επίστρωση ελαίων της επιδερμίδας, οπότε μένει εκτεθειμένη ή γίνεται πιο επιρρεπής σε ερεθισμούς.

3. Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Έκθεση στον ήλιο δεν σημαίνει αποκλειστικά ηλιοθεραπεία στην παραλία. Το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού, στο αυτοκίνητο ή ακόμη και στο χώρο εργασίας. Η χρήση αντηλιακού κρίνεται λοιπόν αναγκαία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή το φαρμακοποιό σας ώστε να προτείνει ένα αντηλιακό που δεν θα ερεθίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα σας.

4. Υπερβολικό μακιγιάζ

Προτιμήστε λίγα αλλά δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα χωρίς πολλά πρόσθετα συστατικά και χρώματα. Επίσης, όσο πιο ελαφρύ το μακιγιάζ, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να ταλαιπωρήσετε (και να ερεθίσετε) την επιδερμίδα σας για να το αφαιρέσετε.

5. Αποσμητικά και απορρυπαντικά με αρώματα

Αποφύγετε αποσμητικά, απορρυπαντικά, σαπούνια, λοσιόν σώματος και κρέμες προσώπου με τεχνητά αρώματα, καθώς συχνά ερεθίζουν τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πηγή:health.com

Διαβάστε επίσης:

Καθαρισμός προσώπου: Γιατί δεν πρέπει να γίνεται την ώρα του ντους

Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία σας