ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε εύκολοι τρόποι να τονώσετε το μεταβολισμό σας

Με άλλα λόγια, πώς θα κάψετε περισσότερες θερμίδες με το λιγότερο δυνατό κόπο!

Πέντε εύκολοι τρόποι να τονώσετε το μεταβολισμό σας

Θερμίδα τη θερμίδα, σε βάθος χρόνου θα δείτε τα θετικά αποτελέσματα στο δείκτη της ζυγαριάς χωρίς να χρειαστεί να ιδρώνετε με τις ώρες στο γυμναστήριο.

Μερικές μικρές αλλά έξυπνες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες θα «εκπαιδεύσουν» το σώμα σας να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια –δηλαδή θερμίδες– μέσα στην ημέρα.

1. Μην κάθεστε

Μην αφήνετε καμία ευκαιρία για σωματική δραστηριότητα ανεκμετάλλευτη. Σταθείτε όρθιοι όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, μην πάρετε το αυτοκίνητο για να πάτε μέχρι το περίπτερο, ακούστε μουσική και κινηθείτε στο ρυθμό ενώ δουλεύετε και μασήστε τσίχλα! Όλες αυτές οι δραστηριότητες οδηγούν σε θερμογένεση –συγκεκριμένα, τη λεγόμενη θερμογένεση χωρίς άσκηση (ΝΕΑΤ)– και βοηθούν να κάψετε επιπλέον 300 έως και 2.000 θερμίδες την ημέρα!

2. Αγαπήστε το πράσινο τσάι

Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό έως και κατά 5%. Πιείτε άφοβα όσο θέλετε μέσα στην ημέρα, αφού έχει μόλις 2 θερμίδες ανά φλιτζάνι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη φυσικά).

bigstock Oriental Green Tea With Mint A 116095955

3. Πιείτε περισσότερο νερό

Μελέτη που εκπονήθηκε στη Γερμανία έδειξε ότι δύο ποτήρια νερό (των 240 ml) συνοδεύονται από αύξηση των καύσεων κατά 30% σε διάστημα 10 λεπτών, με τη θετική αυτή επίδραση να διαρκεί για περισσότερο από μία ώρα.

4. Βάλτε λεμόνι στο τσάι

Πριν απολαύσετε το πράσινο τσάι που αναφέραμε προηγουμένως, προσθέστε στο φλιτζάνι σας μερικές σταγόνες φρέσκο λεμόνι, καθώς παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C. Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσαν ότι τα άτομα που δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα της βιταμίνης καταναλώνουν κατά 25% λιγότερες θερμίδες όταν γυμνάζονται.

5. Δείτε περισσότερα αστεία βίντεο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση International Journal of Obesity έδειξε ότι το γέλιο τονώνει –αν και σε μικρό βαθμό– το ρυθμό καύσης των θερμίδων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως όταν έχουμε καλή διάθεση είναι λιγότερο πιθανό να στραφούμε στα θερμιδοφόρα γλυκά και στο πρόχειρο φαγητό.

Πηγή: health.com

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο εύκολος τρόπος να γλιτώσετε 200 θερμίδες την ημέρα!

Πόσες θερμίδες καίμε με το περπάτημα;

Πόσο επιβραδύνεται ο μεταβολισμός λόγω έλλειψης ύπνου