ΟΜΟΡΦΙΑ

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι: Ποια είναι τα αποτελεσματικότερα προϊόντα

Όλοι ονειρευόμαστε ένα αστραφτερό και εντυπωσιακό χαμόγελο, κατά προτίμηση χωρίς να χρειαστεί να κάτσουμε στην καρέκλα του οδοντιάτρου!

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι: Ποια είναι τα αποτελεσματικότερα προϊόντα

Υπάρχουν στην αγορά διάφορα προϊόντα για λεύκανση, όπως οδοντόκρεμες, ειδικές ταινίες και στοματικά διαλύματα. Ποιο από αυτά παρέχει τα καλύτερα αποτελέσματα;

Την απάντηση δίνει το νέο βίντεο της Αμερικανικής Εταιρίας Χημείας.

{youtube}_HqA4lCG2EU{/youtube}

Όπως εξηγούν στο βίντεο οι ειδικοί της ΑΕΧ, οι περισσότερες τεχνικές λεύκανσης δοντιών –είτε στο σπίτι είτε στο ιατρείο– βασίζονται στο ίδιο συστατικό, το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Οι λευκαντικές ταινίες, για παράδειγμα, περιέχουν είτε υπεροξείδιο του υδρογόνου είτε ένα παρόμοιο συστατικό που ονομάζεται υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Τα συστατικά αυτά προκαλούν οξείδωση των ουσιών που προκαλούν λεκέδες στα δόντια ώστε να τις απομακρύνουν.

Με παρόμοιο τρόπο δρα και η λευκαντική πένα, η οποία μοιάζει με στυλό και έχει στο άκρο της ένα βουρτσάκι που απελευθερώνει το υπεροξείδιο του υδρογόνου στα δόντια.

Υπάρχουν επίσης ειδικά στοματικά διαλύματα και ειδικές οδοντόκρεμες για λεύκανση δοντιών.

Οι ειδικοί της ΑΕΧ επισημαίνουν όμως ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δούμε αισθητά αποτελέσματα από το στοματικό διάλυμα και τη λευκαντική οδοντόκρεμα σε σύγκριση με τις λευκαντικές ταινίες, καθώς στη δεύτερη περίπτωση η επαφή του προϊόντος με τα δόντια διαρκεί περισσότερο.

Βέβαια, τα καλύτερα αποτελέσματα με διαφορά προσφέρει ο οδοντίατρος, αφού χρησιμοποιεί μεγαλύτερη συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου για αποτελεσματική λεύκανση των δοντιών.

Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας πριν επιλέξετε οποιοδήποτε προϊόν για λεύκανση στο σπίτι.

Δείτε κι αυτό:

Λαμπερό χαμόγελο: Όλες οι θεραπείες-εξπρές

Τεστ: Πόσων ετών είναι το... χαμόγελό σας;

Λεύκανση δοντιών: Δείτε με ποιες μεθόδους γίνεται