ΟΜΟΡΦΙΑ

Το workout που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά

Τον ιδανικό συνδυασμό ασκήσεων για να αντιμετωπιστεί το επίμονο κοιλιακό λίπος ανακάλυψαν Κύπριοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Το workout που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά αντιμετωπίζεται συνήθως πιο δύσκολα από το λίπος σε άλλα μέρη του σώματος και παράλληλα θεωρείται πιο επικίνδυνο για την υγεία, αφού βρίσκεται κοντά στα περισσότερα ζωτικά όργανα του σώματος.

Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο διαφορετικές μορφές άσκησης επιδρούν διαφορετικά στο ρυθμό καύσης του λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

bigstock Woman riding an exercise bike 90814484

Δύο ομάδες υγιών εθελοντών (συνολικά 39 στον αριθμό) ακολούθησαν για διάστημα 8 εβδομάδων δύο διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής: Η πρώτη ομάδα (23 συμμετέχοντες) έκανε στο γυμναστήριο προπόνηση τύπου cardio και ασκήσεις ενδυνάμωσης με συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 16 συμμετέχοντες έκαναν ένα συνδυασμό 2 προπονήσεων cardio-ενδυνάμωσης και 2 προπονήσεων HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση).

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα συνολικού λίπους στο σώμα και λίπους στην κοιλιά των συμμετεχόντων με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, η ομάδα των συμμετεχόντων που ακολούθησε το πρόγραμμα HIIT συνδυαστικά με την παραδοσιακή προπόνηση έχασε συνολικά περισσότερο βάρος και παράλληλα τα περισσότερα εκατοστά στην περίμετρο της μέσης.

bigstock Belly Athletic Girl Who Is Dre 127600862

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η σύντομη διάρκεια και η αυξημένη ένταση που χαρακτηρίζουν την προπόνηση HIIT δοκιμάζουν τα όρια του σώματος, γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος τύπος γυμναστικής είναι τόσο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση ακόμη και του πιο επίμονου λίπους.

Δείτε κι αυτό:

Το 7λεπτό workout που συνιστούν οι επιστήμονες (βίντεο)

Πόσο πρέπει να διαρκούν τα διαλείμματα μεταξύ των σετ γυμναστικής για μεγαλύτερη μυϊκή ανάπτυξη

Δεν θα πιστεύετε με πόσα λεπτά ήπιας γυμναστικής ισοδυναμεί 1 λεπτό έντονης άσκησης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ