ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου ξεραίνει τα μαλλιά και κάνει τραχιά την εξωτερική στοιβάδα τους.

Πώς θα προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και τον αέρα, τα μαλλιά αφυδατώνονται και αφαιρείται το φυσικό προστατευτικό λίπος τους, με αποτέλεσμα να θαμπώνουν, να ξεθωριάζει το χρώμα τους και να γίνονται άγρια.

Με μερικά απλά βήματα μπορείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και το καλοκαίρι:

Κουρέψτε τα

Το κούρεμα θα αφαιρέσει την ψαλίδα από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο υγιή, ενώ παράλληλα θα τα δυναμώσει. Όσο πιο μακριά είναι τόσο περισσότερο καταπονούνται οι θύλακοι των τριχών από το βάρος και φθείρεται η τρίχα.

Φοράτε καπέλο

Προσπαθήστε να φοράτε καπέλο όσο είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Θα προφυλάξετε όχι μόνο τα μαλλιά σας αλλά και το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας η οποία ενοχοποιείται για καρκίνο του δέρματος.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Χρησιμοποιείτε προϊόντα για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία τα προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών.

bigstock health and beauty concept be 60187355

Ξεπλένετε από το νερό της θάλασσας και της πισίνας

Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει να τα ξεβγάζετε με γλυκό νερό. Έτσι δεν θα απορροφούν το αλάτι ή το χλώριο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μην τα χτενίζετε βρεγμένα

Μην χτενίζετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και ειδικά όταν είναι ακόμη επάνω τους το αλατόνερο, καθώς είναι πολύ πιο εύθραυστα και θα τα σπάσετε.

Αποφεύγετε το πιστολάκι

Ο ζεστός αέρας αφυδατώνει τα ήδη ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα και την πισίνα μαλλιά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν αργά και φυσικά.

Διαβάστε επίσης:

Δίαιτα: Οι 3 κίνδυνοι που κρύβει για τα μαλλιά

Έξι λάθη που κάνετε στο λούσιμο

Λιπαρά και ξηρά μαλλιά: Κάθε πότε πρέπει να λούζεστε