ΟΜΟΡΦΙΑ

Λιπογλυπτική για τέλειο σώμα το καλοκαίρι

Η μάχη για τέλειο σώμα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με το να χάσετε μέσω της δίαιτας τα επιπλέον σας κιλά. Και αυτό, ανεξάρτητα από την ηλικία που έχετε και το κατά πόσο έχετε ή όχι περιττά κιλά, υπάρχουν στο σώμα σας σημεία, στα οποία το λίπος έχει «κλειδωθεί».

Λιπογλυπτική για τέλειο σώμα το καλοκαίρι

Με απλά λόγια, υπάρχουν εναποθέσεις λίπους που όσες μέρες και αν κάνετε δίαιτα δεν θα κατορθώσετε να απαλλαγείτε από αυτές ποτέ.

Μόνη και οριστική λύση μπορεί να δώσει η λιπογλυπτική. Πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης που αφαιρεί το λίπος με εκλεπτυσμένο τρόπο ώστε να επιτύχουμε ένα όμορφο αισθητικά «σμιλεμένο» σώμα.

Σε αντίθεση με τη παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, χρησιμοποιούμε λεπτές κάνουλες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι εναποθέσεις λίπους είναι πιο συχνές στο γυναικείο σώμα στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιά. Ενώ αντίθετα στους άνδρες το φαινόμενο είναι πιο συνηθισμένο στην κοιλιά και στο στήθος τους.

8090268d6ec08c3f2e4e059149667b21 L

Με την τεχνική της λιπογλυπτικής, αφαιρούμε σημαντική ποσότητα λιποκυττάρων χωρίς να έχουμε πρόβλημα με την χαλάρωση και τις επιφανειακές ασυμμετρίες στο δέρμα.

Επίσης, δεν έχουμε καθόλου πόνο, πρήξιμο παρά μόνο ελάχιστο μελάνιασμα. Είναι σημαντικό να μην είμαστε υπέρβαροι αλλά και παράγοντες όπως η ποιότητα του δέρματος και η κατάσταση των μυών φαίνεται πως έχουν σημαντικό ρόλο.

Μέσω πολύ μικρών τομών μια μικρή μεταλλική κάνουλα τοποθετείται στο υποδόριο ιστό. Μέσα από την κάνουλα γίνεται εγχυση διαλύματος φυσιολογικού ορού με τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη για να μην έχουμε καθόλου πόνο και μελάνιασμα.

Με αυτόν τον τρόπο τα λιποκύτταρα φουσκώνουν και γίνονται πιο εύθρυπτα και υγρά, ώστε να αφαιρούνται με ανώδυνο τρόπο. Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα μηχανικής παλινδρόμησης ώστε να γινει λύση των κυττάρων, ωστε η αφαίρεση τους και το σμίλευμα της περιοχής να γίνεται με τον πιο ανώδυνο και ελεγχόμενο τρόπο.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-3 ώρες, γίνεται με μέθη και τα αποτελέσματα από τα σημεία εκείνα που αναρροφήθηκαν τα λιποκύτταρα είναι σταθερά και μόνιμα.Σε κάθε περίπτωση τα εναπομείναντα λιποκύτταρα ( μέχρι 90% αφαιρούνται , το υπόλοιπο 10% πρέπει να μείνει στη θέση του για να έχει ομαλό σμιλεμένο σχήμα ή περιοχή) μπορούν να μεγαλώσουν εάν αυξηθεί σημαντικά το βάρος αλλά πιο δύσκολα από ότι συνέβαινε πριν το χειρουργείο. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι μόνιμο αλλά παραμένει απαραίτητο να διατηρήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Διαβάστε ακόμη:

Καύση λίπους & τρέξιμο: Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να δείξει το... κοντέρ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ