ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερις τρόποι να αποφύγετε την κακοσμία της μασχάλης το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που ιδρώνουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Τέσσερις τρόποι να αποφύγετε την κακοσμία της μασχάλης το καλοκαίρι

Έτσι, το αποσμητικό είναι πιο απαραίτητο από ποτέ και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να το παίρνουμε μαζί μας όπου κι αν πάμε!

Παρακάτω θα δείτε μερικά έξυπνα τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην έχετε το μόνιμο άγχος ότι μυρίζουν οι μασχάλες σας...

1. Ανθιδρωτικό το βράδυ

Το αποσμητικό μπλοκάρει τις άσχημες μυρωδιές, ενώ το ανθιδρωτικό δρα στη ρίζα του προβλήματος, αποτρέποντας την παραγωγή του ιδρώτα. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το ανθιδρωτικό το βράδυ ώστε να ενισχύσετε τη δράση του και να προετοιμαστείτε για τις υψηλές θερμοκρασίες του επόμενου πρωινού.

2. Καλό σκούπισμα μετά το μπάνιο

Το καλοκαίρι μπαίνουμε στον πειρασμό να αφήσουμε μερικές δροσερές σταγόνες νερού επάνω στο δέρμα μετά το μπάνιο ή το ντους. Θα πρέπει όμως να σκουπίζετε καλά τις μασχάλες και να αφήνετε να περάσουν περίπου 15 λεπτά πριν εφαρμόσετε αποσμητικό ή ανθιδρωτικό για να είναι πιο αποτελεσματικό το προϊόν.

bigstock Girl Applying Stick Deodorant 133849148

3. Αφρόλουτρο με βενζοϊκό υπεροξείδιο

Η κακοσμία της μασχάλης οφείλεται στα βακτήρια που ζουν επάνω στην επιδερμίδα. Ένα προϊόν που περιέχει βενζοϊκό υπεροξείδιο δρα ενάντια στα βακτήρια, οπότε βοηθά στην πρόληψη της κακοσμίας. Για να αποφύγετε την ξηρότητα του δέρματος, προσέξτε η περιεκτικότητα του προϊόντος σε βενζοϊκό υπεροξείδιο να μην ξεπερνά το 10%.

4. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικό χεριών

Εάν δεν βρίσκεστε στο σπίτι και χρειάζεστε μια άμεση λύση ενάντια στην κακοσμία της μασχάλης, ρίξτε επάνω στο δέρμα μερικές σταγόνες αντισηπτικού υγρού για τα χέρια. Η δράση αυτών των προϊόντων ενάντια στα βακτήρια θα σας χαρίσει προσωρινά λίγη φρεσκάδα.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Ποιο λάθος κάνεις με το αποσμητικό

Το πιο οικονομικό homemade αποσμητικό με μόλις 4 υλικά