Φυσική αποτοξίνωση: Πώς αλλάζοντας αποσμητικό θα αποβάλλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου

Αλουμίνιο, phthalates, talc, BHT, mineral oil… αυτά είναι τα συστατικά που περιέχει ένα απλό αποσμητικό, ίσως και το αγαπημένο σου. Μελέτες έχουν δείξει ωστόσο, ότι υπάρχει έντονη σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα συστατικά και τον καρκίνο του μαστού ή/και των λεμφαδένων. Πρόκειται για τοξικά συστατικά, τα οποία έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τα toxic ingredients στα οποία εκθέτουμε το σώμα μας καθημερινά.

salt2

Καθώς λοιπόν η συζήτηση για τα κλασικά vs τα φυσικά αποσμητικά συνεχίζεται, η ζυγαριά γέρνει υπέρ των φυσικών αποσμητικών που δεν περιέχουν βλαβερά, τοξικά στοιχεία. Ωστόσο, προκύπτει το εξής θέμα: Το στάδιο της αποτοξίνωσης του οργανισμού μετά την αλλαγή. Αρχικά, πολλές γυναίκες και άνδρες, παρατηρούν εντονότερη εφίδρωση μετά την αλλαγή και αυτό λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας. Δεν πρέπει όμως.

salt3

Τα φυσικά αποσμητικά δεν είναι αντιιδρωτικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν φράσσουν τους ιδρωτοποιούς αδένες και γι’ αυτό το σώμα ιδρώνει ελεύθερα. Εδώ λοιπόν παρουσιάζεται το δεύτερο πρόβλημα του σταδίου της αποτοξίνωσης: Οι οσμές. Πολλές γυναίκες και άνδρες, παρατηρούν εντονότερες οσμές κατά τις πρώτες εβδομάδες χρήσης ενός φυσικού αποσμητικού. Είναι αναμενόμενο…

Ο ιδρώτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις δυσάρεστες μυρωδιές ωστόσο δεν μυρίζει ο ίδιος ο ιδρώτας. Αντιθέτως, ο ιδρώτας είναι εντελώς άοσμος και αποτελείται κυρίως από νερό, άλατα, πρωτεΐνες και έλαια. Τίποτα από αυτά δεν μυρίζει. Όταν εκκρίνεται από το δέρμα ωστόσο, έρχεται σε επαφή με τα βακτήρια που ζουν στην περιοχή τα οποία αρχίζουν να διασπούν τα οξέα του ιδρώτα, να κάνουν ζυμώσεις και να προκαλούν οσμές.

salt4

Και τα δύο παραπάνω στάδια είναι απόλυτα φυσιολογικά, και αποτέλεσμα των συσσωρευμένων τοξινών, αλλά και της κακής λειτουργίας των αδένων στην περιοχή της μασχάλης. Αν για καιρό χρησιμοποιούσες ένα κλασικό αποσμητικό αλουμινίου, τότε το σώμα σου έχει κρατήσει μέσα του τοξίνες και ιδρώτα, συστατικά και στοιχεία που θα αποβάλλει στην πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί.

Άπαξ και περάσει ο πρώτος καιρός της αλλαγής προς το φυσικό αποσμητικό, οι αδένες θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά και το αποσμητικό θα αναλάβει την κανονική του δράση. Ποιο αποσμητικό είναι όμως το καλύτερο για να μπορέσεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και να προστατευθείς από τις οσμές αποτελεσματικά;

salt5

Τα Salt of the Earth Natural Deodorants είναι ο ηγέτης στην κατηγορία των natural αποσμητικών, με μία ευρεία γκάμα που περιλαμβάνει κρυστάλλους αλλά και vegan επιλογές για κάθε ανάγκη. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, φυσικά προϊόντα περιποίησης. τόσο αποτελεσματικά όσο και ηθικά. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αντιιδρωτικά, τα οποία μπλοκάρουν τους πόρους και τους αδένες, εμποδίζοντας τη φυσική διαδικασία παραγωγής ιδρώτα του σώματος, τα Salt of the Earth αφήνουν το δέρμα και το σώμα να αναπνεύσει.

Επιτρέπουν και διευκολύνουν τις φυσικές λειτουργίες εφίδρωσης του σώματος, αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα φυσικών ορυκτών αλάτων στην επιδερμίδα, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν οσμή. Καταπολεμούν με λίγα λόγια το πρόβλημα, δεν το καλύπτουν. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο ίδιος ο ιδρώτας δεν μυρίζει, τα βακτήρια ευθύνονται για τις οσμές και τα Salt of the Earth Natural Deodorants καταπολεμούν αυτά.

salt6

Αποτελούνται από 100% φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων φυσικών βοτανικών εκχυλισμάτων και ελαίων, ορυκτών αλάτων και βιολογική Aloe Vera, τα Salt of the Earth είναι φιλικά προς την επιδερμίδα και το σώμα (ακόμα και τα ρούχα καθώς δεν αφήνουν λευκά σημάδια) και βοηθούν στην αναγκαία αποτοξίνωση του οργανισμού από τις βλαβερές ουσίες και τις τοξίνες. Το best seller της γκάμας δεν είναι άλλο από το Salt of the Earth Classic Vegan Crystal. Ένα αποσμητικό κρύσταλλος που ενεργοποιείται από το νερό, δεν έχει άρωμα και προστατεύει από τις οσμές για ώρες.

salt7

Σε έναν κόσμο γεμάτο βλαβερά χημικά και σε ένα περιβάλλον που επιτίθεται στο σώμα μας καθημερινά, τα αποσμητικά Salt of the Earth Natural Deodorants, βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί, του χαρίζουν φυσική προστασία και φροντίδα ενώ παράλληλα προστατεύουν και το περιβάλλον. Τα Salt of the Earth Natural Deodorants παράγονται με 100% φυσικά συστατικά, χωρίς δοκιμές σε ζώα, είναι όλα vegan, πολλά από αυτά είναι plastic free και μπορείς να τα ξαναγεμίσεις ώστε να μειώσεις το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνεις στον πλανήτη.

salt8

Με μία απλή κίνηση επομένως, όπως η αλλαγή του αποσμητικού, μπορούμε να απελευθερώσουμε το σώμα μας, να ζήσουμε πιο φυσικά, βελτιώσουμε την υγεία αλλά και την ευεξία μας. Ανακάλυψε όλη τη γκάμα των Salt of the Earth Natural Deodorants με ένα κλικ εδώ ή από κοντά στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο.