ΟΜΟΡΦΙΑ

Λάθη στο ξύρισμα που καταστρέφουν το δέρμα

Λάθη στο ξύρισμα που καταστρέφουν το δέρμα

Το καλοκαίρι το ξύρισμα γίνεται καθημερινή συνήθεια, αφού το μπάνιο στη θάλασσα αλλά και τα μικροσκοπικά καλοκαιρινά ρούχα επιβάλλουν το δέρμα να είναι συνεχώς λείο και απαλό.

Συνήθη επακόλουθα της συγκεκριμένης μεθόδου αποτρίχωσης είναι το κοκκίνισμα, τα κοψίματα και οι τρίχες που γυρίζουν, ειδικά εάν κάνετε τα παρακάτω λάθη.

1. Δεν χρησιμοποιείτε αφρό

Όσο κι αν βιάζεστε, φροντίστε πάντα να εφαρμόζετε κάποια μαλακτική ουσία στο δέρμα πριν έρθει σε επαφή με το ξυραφάκι, διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξετε με ερεθισμούς και κοψίματα.

2. Χρησιμοποιείτε το ίδιο ξυραφάκι για περισσότερο από μία εβδομάδα

Τα περισσότερα ξυραφάκια είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν μόνο μερικές μέρες, οπότε αν ξυρίζεστε σε καθημερινή βάση η διάρκεια ζωής των λεπίδων (για να είναι το ξύρισμα αποτελεσματικό και να αποφύγετε επιπλοκές) είναι περίπου μία εβδομάδα. Επίσης, όσο παλιώνει το ξυραφάκι συσσωρεύονται όλο και περισσότερα βακτήρια, οπότε ένας μικροτραυματισμός μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε λοίμωξη.

3. Ασκείτε υπερβολική πίεση

Όσο περισσότερο πιέζετε το δέρμα, τόσο πιο βαθιές είναι οι πτυχώσεις που δημιουργούνται, επομένως η λεπίδα δεν κινείται σε ευθεία και είναι πιο πιθανό να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν το ξυραφάκι δεν αφαιρεί τις τρίχες με απαλές κινήσεις, πιθανότατα έχει φθαρεί υπερβολικά για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

8vny8937 32n8v7 52mv

4. Ξυρίζεστε πολύ γρήγορα

Είναι πιο πιθανό να τραυματίσετε ή να ερεθίσετε το δέρμα σας εάν κινείτε πολύ γρήγορα τη λεπίδα.

5. Ξυρίζεστε κόντρα

Η αλήθεια είναι ότι το ξύρισμα δίνει καλύτερο αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο, δεν συνιστάται όμως για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης, το κόντρα ξύρισμα είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε τρίχες που γυρίζουν κάτω από το δέρμα.

6. Δεν κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα

Η απολέπιση βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να έρθουν στην επιφάνεια τρίχες που έχουν γυρίσει, οπότε θα σας εξασφαλίσει καλύτερο αποτέλεσμα.

7. Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική μετά το ξύρισμα

Καλό είναι να εφαρμόσετε την ενυδατική λοσιόν ή κρέμα αμέσως μετά το ξύρισμα, σε ελαφρώς νωπό δέρμα. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία θα «κλειδώσει» στο δέρμα και θα αποφύγετε την ξηρότητα, το κοκκίνισμα και τις φλεγμονές.

Πηγή:womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Αποτρίχωση με κερί vs. ξύρισμα: Τα υπέρ και τα κατά (πίνακας)

Πώς θα ξυρίσετε σωστά τη γραμμή του μπικίνι

Μυστικά για να κρατά περισσότερο το ξύρισμα

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen