ΟΜΟΡΦΙΑ

Εσείς γνωρίζετε το lifting των γλουτών;

Εάν έχουμε μικρή χαλάρωση γλουτών στην κάτω επιφάνεια εκεί όπου υπάρχουν οι γλουτιαίες πτυχές ενώ η γενική εικόνα είναι καλή, τότε με την βοήθεια της τοπικής αναισθησίας και της μέθης, σε οργανωμένο χειρουργείο παρουσία αναισθησιολόγου γίνεται μέσω μιας τομής που τοποθετείται μέσα στην γλουτιαία πτυχή, αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και ποσότητας λίπους που δημιουργούν το πρόβλημα.

Εσείς γνωρίζετε το lifting των γλουτών;

Εδώ η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη, απλώς ακολουθούνται στοιχειώδεις οδηγίες που θα δοθούν από τον θεράποντα ιατρό.

Εάν έχουμε γυναίκες με μέτρια ή μεγάλη χαλάρωση και πτώση των γλουτών , είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών ) είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους οι γλουτοί τότε ανασηκώνονται για στηθούν πιο καλά.

Αν μάλιστα είναι και ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος τους η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική για μείωση του όγκου. Εδώ αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει. Στις περιπτώσεις με αρκετή χαλάρωση και σε συνδυασμό με τη μόδα που απαιτεί πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και μαγιό, οι τομές ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα για να καλύπτονται από τα εσώρουχα. Έτσι φτάσαμε σήμερα η καινούργια τεχνική να τοποθετεί τις τομές ψηλά, στο όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή στην γραμμή string. Η τεχνική ονομάζεται butterfly (πεταλούδα). Συγκεκριμένα ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρεί μια άτρακτο δέρματος από την πτυχή των γλουτών και ανασηκώνει το δέρμα από τους μυς στο επίπεδο του υποδορίου λίπους ενώ τραβώντας το προς τα πάνω δημιουργείται μια νεανική αλλά και αθλητική όψη.

bigstock 126303878

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και διαρκεί 2-2,5 ώρες.

Δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Τις πρώτες 15 ημέρες υπάρχει δυσκολία στην καθιστική θέση, μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας φορώντας ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Άσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από 40 ημέρες περίπου.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για 8 -10 χρόνια, αλλά και μετά από αυτό το διάστημα οι γλουτοί είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση. Τις 2 πρώτες εβδομάδες υπάρχει οίδημα και ίσως λίγες μελανιές στη περιοχή. Η ουλή κρύβεται ακόμα και με ένα μικροσκοπικό εσώρουχο. Ο επιπλοκές είναι σπάνιες σε ποσοστό λιγότερο του 0,5% και είναι συνήθως το αιμάτωμα και η φλεγμονή τα οποία όμως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Κοντογιάννης Θάνος, Πλαστικός Χειρουργός

Διαβάστε ακόμη:

Σύνδρομο Ανενεργών Οπισθίων: Πώς θα το αποφύγετε

Πώς να χάσετε γρήγορα πόντους από τους γλουτούς

Λιπογλυπτική για τέλειο σώμα το καλοκαίρι