ΟΜΟΡΦΙΑ

Κιρσοί: Πώς ξέρετε ότι ο γιατρός σας ξέρει;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Αγγειοχειρουργική έχει κάνει τεράστιες προόδους τα τελευταία χρόνια στο θέμα της αντιμετώπισης των φλεβικών παθήσεων των κάτω άκρων. Νέες διαγνωστικές μέθοδοι και νέες ενδοφλεβικές επεμβατικές τεχνικές έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα στην αντιμετώπιση των κιρσών και των άλλων παθήσεων.

Κιρσοί: Πώς ξέρετε ότι ο γιατρός σας ξέρει;

Για να εξασφαλίσετε τα πλεονεκτήματα από την πρόοδο της Αγγειοχειρουργικής, πρέπει ο αγγειοχειρουργός σας να έχει ειδική εμπειρία στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και την εφαρμογή των ελάχιστα επεμβατικών ενδοφλεβικών μεθόδων.

Αν ο γιατρός ξέρει, τότε θα σας πει...

- Ότι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς είναι... αμέσως μόλις το αποφασίσετε.

- Ότι οι κιρσοί δεν «ωριμάζουν» και δεν «ξαναφυτρώνουν»

- Ότι η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών –που προέβλεπε απολίνωση, δηλαδή ξερίζωμα των φλεβών– εφαρμόζεται πλέον πολύ σπάνια και μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

- Ότι θα διενεργήσει ο ίδιος το απαραίτητο triplex φλεβών ώστε να γίνει ταυτόχρονα η απαραίτητη αιμοδυναμική μελέτη.

- Ότι το triplex είναι απαραίτητο για να επιλεγεί η κατάλληλη επεμβατική μέθοδος ή ο συνδυασμός διαφόρων μεθόδων μεταξύ τους.

- Ότι στην επέμβαση γίνεται παρακέντηση κι εισάγεται είτε οπτική ίνα (Laser), είτε καθετήρας (RF – ραδιοσυχνότητες και ατμός – Steam Vein Sclerosis), είτε ειδική συσκευή (Clarivein, Sapheon- Venaseal), είτε ειδικό υγρό ή αφρός (σκληροθεραπεία) που σφραγίζει εσωτερικά τη φλέβα κι έτσι διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος. Ο οργανισμός απορροφά τη φλέβα ενώ το αίμα κυκλοφορεί προς την καρδιά μέσω υγειών φλεβών.

- Ότι στη μέθοδο των μικροφλεβεκτομών έχει τεράστια σημασία η σωστή περίδεση της περιοχής της επέμβασης.

- Ότι δεν χρειάζεται γενική αναισθησία ή επισκληρίδιος –ούτε καν μέθη, οι πόνοι είναι αμεληταίοι– και δεν χρειάζεται να μείνετε ούτε μία ώρα σε νοσοκομείο, φεύγετε αμέσως μετά την επέμβαση, χωρίς πόνους και χωρίς δυσκολία στο περπάτημα.

- Ότι είναι απαραίτητο το πλάνο παρακολούθησης που έχει ετοιμάσει ειδικά για εσάς.

Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση σε περιπτώσεις παρόμοιες με τη δική σας.

Αυτή είναι η έγκυρη κι επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του VeinCenter.gr.

Ο επιστημονικός του υπεύθυνος κ. Αθανάσιος Σιάφακας είναι στρατιωτικός γιατρός, θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.