ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρό δέρμα τον χειμώνα; 5 tips για να λάμψετε

Ο κρύος χειμωνιάτικος αέρας αφυδατώνει και ταλαιπωρεί τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Πέρα από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να εφαρμόσετε μερικές ακόμη τακτικές για να εξασφαλίσετε την απαλότητα και τη λάμψη που επιθυμείτε

Ξηρό δέρμα τον χειμώνα; 5 tips για να λάμψετε

1. Προσοχή στο ντους

Το καυτό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Κάνοντας ντους με χλιαρό νερό και για λιγότερα λεπτά απ’ ό,τι συνήθως θα δείτε σημαντική βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας και επίσης θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε.

bigstock beauty people winter health 154424588

2. Αποφύγετε τα αρώματα

Αρκετά προϊόντα (π.χ. ενυδατικές κρέμες, τονωτικές λοσιόν) περιέχουν τεχνητά αρώματα, τα οποία ξηραίνουν το δέρμα ή επιδεινώνουν την υπάρχουσα ξηρότητα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά ενυδατικά υλικά, όπως το μέλι, η βανίλια και το βούτυρο κακάο.

3. Ντυθείτε καλά

Όσο λιγότερο δέρμα είναι εκτεθειμένο στο κρύο, τόσο καλύτερα θα προστατευθείτε.

4. Δοκιμάστε τη βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα: Προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, ενώ παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Θα βρείτε τη βιταμίνη Ε σε αρκετά προϊόντα περιποίησης για εξωτερική χρήση αλλά και σε μορφή συμπληρώματος για ενίσχυση του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

5. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Φροντίστε ο οργανισμός σας να παραμένει ενυδατωμένος όχι μόνο πίνοντας νερό αλλά επίσης καταναλώνοντας αρκετά φρούτα και λαχανικά. Για αντιμετώπιση της ξηροδερμίας βάλτε επίσης στη διατροφή σας το ψάρι, το αβοκάντο και τη γλυκοπατάτα.

Πηγή: Medical Daily

Δείτε κι αυτό:

Ξηρή επιδερμίδα: Μάσκα με ελαιόλαδο και λευκή ζάχαρη