ΟΜΟΡΦΙΑ

Οδοντόκρεμα στο σπυράκι: Έχει αποτέλεσμα τελικά;

Σίγουρα σας έχει τύχει να ξυπνήσετε ένα πρωί και να αντικρίσετε –με τρόμο– σε κάποιο εμφανές σημείο του προσώπου σας ένα κατακόκκινο σπυράκι. Και δυστυχώς, κάτι τέτοια συνήθως συμβαίνουν σε μέρες που έχετε μια μεγάλη παρουσίαση ή ένα ραντεβού!

Οδοντόκρεμα στο σπυράκι: Έχει αποτέλεσμα τελικά;

Ίσως έχετε ακούσει ότι μια καλή λύση της τελευταίας στιγμής είναι η οδοντόκρεμα, πόσο αποτελεσματική είναι όμως όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε μια τέτοια «επείγουσα» κατάσταση;

bigstock 181463842

«Η οδοντόκρεμα είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα ως γιατροσόφι για τα σπυράκια καθώς συχνά περιείχε τρικλοσάνη, μια αντιμικροβιακή ουσία που βοηθά να εξουδετερωθούν τα βακτήρια του δέρματος που προκαλούν τα σπυράκια» εξηγεί ο Τζόσουα Ζέινερ, διευθυντής του τμήματος αισθητικής και κλινικής δερματολογικής έρευνας στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, η τρικλοσάνη είναι αμφιλεγόμενο συστατικό. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι αποτελεί ενδεχομένως ενδοκρινικό διαταράκτη, δηλαδή ουσία που επεμβαίνει στην ορμονική λειτουργία του ανθρώπου. Έτσι, χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο σε σαπούνια, οδοντόκρεμες και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Όπως επισημαίνει ο ειδικός, ακόμη και χωρίς την τρικλοσάνη μια οδοντόκρεμα μπορεί να κάνει «δουλειά» ενάντια στα σπυράκια, αφού συχνά περιέχει συστατικά που ξηραίνουν το προβληματικό σημείο, όπως μαγειρική σόδα ή αλκοόλη.

«Η οδοντόκρεμα μπορεί να ξηράνει ένα σπυράκι και να μειώσει το μέγεθός του αν είναι αρκετά μεγάλο και κόκκινο» αναφέρει ο Ζέινερ.

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την οδοντόκρεμα ως γιατροσόφι για τα σπυράκια, προσέξτε να μην περιέχει πρόσθετες λευκαντικές ουσίες, στοματικό διάλυμα ή τεχνητά χρώματα, καθώς τα συστατικά αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Σπυράκια: Ποια η αιτία τους ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται

Σπυράκια στην πλάτη: Μήπως λούζεις λάθος τα μαλλιά σου;