ΟΜΟΡΦΙΑ

Σκασμένα χείλη: Γιατί το λάδι καρύδας είναι η κορυφαία θεραπεία

Το δέρμα των χειλιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο καθώς δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην αφυδάτωση και το σκάσιμο.

Σκασμένα χείλη: Γιατί το λάδι καρύδας είναι η κορυφαία θεραπεία

Χρειάζεται λοιπόν τροφή και υγρασία, αλλά και προστασία από ρυπογόνους παράγοντες.

Το αγαπημένο τροπικό έλαιο καρύδας είναι μαλακτικό, που σημαίνει ότι γεμίζει τις ρωγμές της επιδερμίδας και έτσι τα χείλη γίνονται μαλακά και εύκαμπτα.

Επιπλέον, δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα υγρασίας.

Το έλαιο καρύδας είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό, ενώ περιέχει καπρυλικό οξύ, ένα ήπιο απολεπιστικό που μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

nococonutoil

Έξτρα μπόνους: Είναι τόσο φυσικό που μπορείτε ακόμη και να το φάτε, αφήνοντας στα χείλη μια μεταξένια, γυαλιστερή αίσθηση.

Επειδή το έλαιο καρύδας «παγιδεύει» την υγρασία, αλλά δεν διεισδύει στο δέρμα, ώστε να το ενυδατώσει πλήρως, μπορεί να χρειαστεί να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του.

Συγκριτικά με τη βαζελίνη, το βούτυρο κακάου ή άλλα υλικά, το λάδι καρύδας υπερτερεί, καθώς συνδυάζει την προστασία και την ενυδάτωση.

Επιλέξτε το παρθένο λάδι καρύδας, το οποίο δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία και περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα επεξεργασμένα υλικά.

Διαβάστε επίσης:

Καρύδα: Τρεις συνταγές για καθαρισμό και ενυδάτωση του προσώπου

Πέλματα που ξεφλουδίζουν: Ξηροδερμία ή κάτι πιο σοβαρό;