ΟΜΟΡΦΙΑ

Θέλεις όμορφα & δυνατά νύχια; Ακολούθησε αυτές τις 7 συνταγές της γιαγιάς

Οι γιαγιάδες μας μεγάλωσαν σε εποχές που τα ινστιτούτα ομορφιάς σπάνιζαν, γι’ αυτό και ακολουθούσαν σπιτικές συνταγές φροντίδας και περιποίησης.

Θέλεις όμορφα & δυνατά νύχια; Ακολούθησε αυτές τις 7 συνταγές της γιαγιάς

Δείτε 7 μυστικά ομορφιάς για να δυναμώσετε και να λειάνετε τα νύχια σας, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν:

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι τελικά η λύση για όλα. Αν το βάλετε στο τσάι, θα αναρρώσετε γρηγορότερα από το κρυολόγημα και θα υποχωρήσει ο πόνος στο στομάχι. Αν το βάλετε στο βερνίκι νυχιών (εννοούμε κυριολεκτικά να το βάλετε στο μπουκάλι και να αφήσετε το βερνίκι να το απορροφήσει!) τα νύχια σας θα είναι πιο δυνατά.

Ελαιόλαδο

Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι πολλές από τις συμβουλές της γιαγιάς περιστρέφονται γύρω από υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεστε για δυνατά νύχια είναι το ελαιόλαδο. Κάντε τακτικά μασάζ στα νύχια σας με αυτό και θα δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.

Αβοκάντο

Φτιάξτε μία πάστα από αβοκάντο και κάντε μασάζ στα νύχια για να μαλακώσετε τα πετσάκια.

nails 3

Μάσκα για να μην σπάνε

Ανακατέψτε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο, αλόη και μέλι. Βάλτε τα νύχια σας στο μείγμα και αφήστε τα μέχρι να δράσει η μάσκα, η οποία θα τα βοηθήσει να μην σπάνε.

Βαζελίνη

Η βαζελίνη μαλακώνει το δέρμα και βελτιώνει τη συνολική υγεία των νυχιών.

Σκραμπ ενυδάτωσης

Ανακατέψτε ζάχαρη, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ένα εξαιρετικό μείγμα για απολέπιση και ενυδάτωση. Βάλτε λίγη ζάχαρη στα χέρια σας, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια τρίψτε τα χέρια σας. Αφού ξεπλύνετε, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Γάντια από καουτσούκ

Όταν πλένετε τα πιάτα, να φοράτε πάντα γάντια από καουτσούκ.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Θέλεις δυνατά και υγιή νύχια; Μην παραλείπεις αυτές τις 5 τροφές

Επτά λόγοι που σπάνε τα νύχια σου