ΟΜΟΡΦΙΑ

Η επιστήμη μίλησε! Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες προσώπου

Μπορεί η ομορφιά να είναι ως έναν βαθμό υποκειμενική, όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει και η «μαθηματική ομορφιά», η οποία καθορίζεται από το σχήμα και τις αναλογίες του προσώπου.

Η επιστήμη μίλησε! Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες προσώπου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τεμπλ των ΗΠΑ όχι μόνο διαπίστωσαν ποιο είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου αλλά μάλιστα προσδιόρισαν με ακρίβεια χιλιοστού ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Αφού ανέλυσαν τις φωτογραφίες 55 γυναικών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιο ελκυστικό είναι ένα πρόσωπο που έχει σχήμα καρδιάς, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ρις Γουίδερσπουν, με την απόσταση των ζυγωματικών να είναι ίδια με αυτή των φρυδιών και το πιγούνι να είναι λεπτό και σμιλεμένο.

45DF985300000578 5036067 image m 140 1509467326340

Για να χαρακτηριστεί ένα πρόσωπο «μαθηματικά όμορφο», η απόσταση μεταξύ των ματιών πρέπει να είναι αυστηρά 59,2 χιλιοστά, ενώ η απόσταση ανάμεσα στα μάτια και στα ζυγωματικά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 13,1 χιλιοστά. Επίσης, το ιδανικό μήκος της μύτης είναι 43,6 χιλιοστά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Aesthetic Surgery Journal.

«Η έννοια της “μαθηματικής ομορφιάς” περιλαμβάνει ένα σύνολο αναλογιών που συνδυαστικά οδηγούν σε ένα αρμονικό, ισορροπημένο και ελκυστικό πρόσωπο» γράφουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στη μελέτη τους. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, τα ευρήματά τους είναι χρήσιμα τόσο για τους πλαστικούς χειρουργούς που θέλουν να πετύχουν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα για τους ασθενείς τους, αλλά και για τις γυναίκες στην καθημερινότητά τους, αφού μπορούν να μιμηθούν τις ιδανικές αναλογίες του προσώπου χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ.

Δείτε κι αυτό:

Τι δείχνει το σχήμα του προσώπου σας για το χαρακτήρα σας

Γιατί το χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς θεωρείται τέλειο – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ