ΟΜΟΡΦΙΑ

Μαύρα στίγματα: Οι δύο καλύτερες λύσεις που προτείνουν οι δερματολόγοι

Τα μαύρα στίγματα είναι για το πρόσωπό σας ό,τι ένα χαλίκι στο παπούτσι σας: Ενώ δεν κρύβουν κάποιο κίνδυνο, είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και προκαλούν εμμονή μέχρι να τα εξαφανίσετε.

Μαύρα στίγματα: Οι δύο καλύτερες λύσεις που προτείνουν οι δερματολόγοι

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε διάφορα σπιτικά γιατροσόφια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος για τα μαύρα στίγματα. Δύο από αυτά είναι τα εξής:

Μάσκα αργίλου

Η μάσκα αργίλου είναι παλιά και δοκιμασμένη συνταγή για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, του υπερβολικού σμήγματος και της ακμής. Ο άργιλος ή λάσπη είναι πλούσιος σε μεταλλικά στοιχεία και εξαιρετικά απορροφητικός. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας, η οποία είναι εγκλωβισμένη στους πόρους και προκαλεί την ακμή.
Το πιο κοινό είδος αργίλου που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου είναι η καολίνη ή λευκός άργιλος. Η καολίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ενυδατώνει ταυτόχρονα το δέρμα, αφήνοντας το απαλό. Η καολίνη συνδυάζεται με νερό και πηκτικές ουσίες για να βελτιώνεται η υφή του προϊόντος.

Για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα στο σπίτι, αναμίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μπεντονίτη (ένας από τους πιο ισχυρούς καθαριστικούς και αποτοξινωτικούς αργίλους) με ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο και μερικές σταγόνες τεϊόδεντρου.
Εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε με μία μαλακή πετσέτα που θα έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.

acne with magnifier

Ασπιρίνη

Η ασπιρίνη περιέχει ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ουσία παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα μαύρα στίγματα. Συνθλίψτε 3-5 άσπρες κλασικές ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη με λίγο ζεστό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Απλώστε το μείγμα πάνω στα επίμαχα σημεία και αφήστε το να μείνει για 5-10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εάν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη, μην κάνετε αυτή τη θεραπεία, καθώς μέρος του φαρμάκου θα το απορροφήσει ο οργανισμός μέσω του δέρματος.

Προσοχή!

Μην σκαλίζετε το πρόσωπό σας και μην ασκείτε μεγάλη πίεση στα μαύρα στίγματα που δεν είναι έτοιμα να βγουν, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε μόνοι σας εργαλεία για την εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων, καθώς θα προκαλέσετε μόνιμη βλάβη στον περιβάλλοντα πόρο.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια: Τα αίτια και οι λύσεις μέσα από ένα βίντεο

Μηλόξυδο ενάντια στην ακμή: Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Σπυράκια (vs) Μαύρα στίγματα: Μάθετε τις διαφορές (βίντεο)