ΟΜΟΡΦΙΑ

6+1 συμβουλές για την προετοιμασία στην αυξητική στήθους

Είναι η εποχή των αποκαλύψεων και των live στα social media.

6+1 συμβουλές για την προετοιμασία στην αυξητική στήθους

Τα τολμηρά κοψίματα στα μαγιό, η επιθυμία για μαύρισμα και τα συνεχή κλικ από τα κινητά αφήνουν ελάχιστα στη φαντασία και δημιουργούν την ανάγκη (καλώς ή κακώς) για το τέλειο. Ένα καλοφτιαγμένο στήθος μαγνητίζει τα βλέμματα και χαρίζει αυτοπεποίθηση στις γυναίκες, οι οποίες έχουν κάνει αυξητική επέμβαση. Η αλήθεια είναι ότι τώρα το καλοκαίρι σε πολλές γυναίκες ωριμάζει η ιδέα να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν μεγαλύτερο και ωραιότερο στήθος.

Η αυξητική στήθους είναι, ίσως, η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα και διεθνώς. Όμως οι γυναίκες χρειάζεται να ξέρουν τι απαιτείται από πλευράς προετοιμασίας

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, εξηγεί τα επτά βήματα που απαιτεί μια σωστή και καλή προετοιμασία.

1. Προγραμματισμός ραντεβού

Το πρώτο βασικό βήμα της προετοιμασίας είναι η επίσκεψη σε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, τον οποίο εμπιστεύεστε. Θα συζητήσετε μαζί του όλες τις λεπτομέρειες για την αύξηση του στήθους σας και θα ρωτήσετε από πριν ό,τι θέλετε, προκειμένου να μην σας μείνει κάποια απορία, που ενδεχομένως μετά το χειρουργείο να γίνει αιτία παρεξήγησης.

«Θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ραντεβού, αν προηγουμένως έχετε κάνει μια μικρή σχετική έρευνα και έχετε προετοιμάσει πιθανές ερωτήσεις και απορίες όπως:

- Τα ενθέματα σιλικόνης είναι η σωστή λύση για εσάς;
- Θα χρειαστείτε παράλληλα ανόρθωση στήθους;
- Που θα τοποθετηθούν τα ενθέματα σιλικόνης και με ποια τεχνική;
- Πώς μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο μέγεθος ενθεμάτων;
- Πόσο χρόνο πρέπει να λείψετε από την εργασία σας;

2. Διατηρήστε το ιδανικό σας βάρος πριν από την επέμβαση, αλλά και μετά

Θα πρέπει να είστε κοντά στο ιδανικό σας βάρος. Μία σημαντική απώλεια βάρους μετά την επέμβαση μπορεί να επιφέρει ένα αποτέλεσμα που δεν σας ικανοποιεί, καθώς ενδέχεται να υπάρξει πτώση ή μείωση του μεγέθους του στήθους. Μια σημαντική αύξηση βάρους μπορεί, επίσης, να μεγαλώσει περαιτέρω το μέγεθος του στήθους σας.

3. Διακόψτε το κάπνισμα ενόψει του χειρουργείου

Εάν καπνίζετε, είναι σημαντικό να σταματήσετε κάποιες μέρες πριν από την επέμβαση, αλλά και κάποιες μέρες μετά.

«Όταν το κάπνισμα συνδυάζεται με το άγχος του ασθενούς για την επέμβαση, μπορεί να είναι διπλά επικίνδυνο. Το τσιγάρο πριν από την επέμβαση επηρεάζει το αναπνευστικό. Όσον αφορά στην μετεγχειρητική πορεία το τσιγάρο επιβραδύνει τη θεραπεία των ιστών της χειρουργημένης περιοχής, την γρήγορη επούλωση», υπογραμμίζει ο πλαστικός χειρουργός.

4. Αποφύγετε solarium ή ηλιοθεραπεία πριν και μετά την επέμβαση

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και το solarium μία - δύο εβδομάδες πριν από την επέμβαση. Μετά την αυξητική στήθους το τεχνητό μαύρισμα ή η ηλιοθεραπεία δεν θα βλάψει, μεν, το εμφύτευμα, αλλά μπορεί να χειροτερέψει τις ουλές. Θα πρέπει να προστατεύετε τις τομές από την ηλιακή ή την τεχνητή ακτινοβολία για όλον τον επόμενο χρόνο, αλλιώς οι τομές θα μείνουν σκούρες μόνιμα. Σε περίπτωση που, παρόλα αυτά, εκτεθεί η περιοχή στον ήλιο, θα χρειαστεί να την προστατεύσετε με αντιηλιακό.

5. Ζητήστε βοήθεια από συγγενή ή φίλο

Θα χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα, που χρειάζονται τη φροντίδα σας. Αν μπορείτε, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειάς σας ή από έναν φίλο, να σας βοηθήσει. Για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, θα πρέπει να περιορίσετε το βάρος που σηκώνετε.

6. Τελειώστε απαιτητικές δουλειές πριν από το χειρουργείο

Για κάποιες μέρες μετά το χειρουργείο δεν πρέπει να σηκώνετε βάρος, για παράδειγμα να μεταφέρετε βαριά καλάθια ρούχων ή να εκτελείτε άλλα καθημερινά καθήκοντα, που απαιτούν έντονη δραστηριότητα. Φροντίστε για τις οικιακές εργασίες όπως καθαρισμό, ψώνια στο super market, πλύσιμο ρούχων πριν από την επέμβαση, ώστε να μην ανησυχείτε όταν θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε μετά την αυξητική στήθους.

7. Οργανώστε τον προσωπικό σας χώρο

Δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια άνετη και χαλαρωτική αποκατάσταση. Επιλέξτε έναν ήσυχο χώρο στο σπίτι σας, όπου μπορείτε να επιστρέψετε και να ξεκουραστείτε, αφού θα βρίσκεστε εκτός εργασίας για 3-4 μέρες. Οργανώστε τον χώρο, επιλέξτε ένα βιβλίο, μερικές ταινίες που πάντα θέλατε να δείτε, αλλά δεν βρίσκατε τον χρόνο, ίσως ένα σταυρόλεξο και άλλες ψυχαγωγικές ενέργειες, που θα σας κρατήσουν απασχολημένες.

Για την ημέρα του χειρουργείου βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και έναν αθλητικό στηθόδεσμο, στο κατάλληλο μέγεθος, για το οποίο θα έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως με τον γιατρό σας. Επίσης, φορέστε τα γυαλιά σας, αντί για τους φακούς επαφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ