ΟΜΟΡΦΙΑ

Η δύναμη της λιπογλυπτικής: Και αποκτήστε το στήθος & τους γλουτούς που πάντα θέλατε

Η χρήση του ίδιου του λίπους του οργανισμού στην κοσμητική ιατρική κερδίζει πλέον διαρκώς έδαφος, επιτυγχάνοντας με μία παρέμβαση πολλαπλά αποτελέσματα.

Η δύναμη της λιπογλυπτικής: Και αποκτήστε το στήθος & τους γλουτούς που πάντα θέλατε

Γράφει ο Dr. Στέφανος Σταθάκης Πλαστικός Χειρουργός

Με αυτόν τον τρόπο, μία γυναίκα, δεν χρειάζεται να προβεί σε σειρά διορθωτικών επεμβάσεων, οι οποίες και χρονοβόρες είναι αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρές.

Η λιπογλυπτική αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μορφή λιποαναρρόφησης και σημαίνει αφαίρεση λίπους από εκεί που έχει δημιουργηθεί τοπικό πάχος και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί με γυμναστική ή δίαιτα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές βελόνες, οπότε αφαιρείται το λίπος που περισσεύει από διάφορα σημεία του σώματος, γίνεται ειδική επεξεργασία του και με αυτό αυξάνουμε στήθος ή γλουτούς αλλά και βελτιώνουμε την εμφάνιση του προσώπου.

Συγχρόνως όμως, το λίπος αυτό δεν πάει χαμένο, γιατί μπορεί να επανεισαχθεί στο σώμα για να δημιουργηθούν πιο «ελκυστικές» αναλογίες στους γλουτούς, να δοθεί νέο σχήμα στο στήθος -που απασχολεί και συχνότερα τις γυναίκες-, πιο αρμονικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, αλλά και-πιο σπάνια -στις γάμπες.

Το σώμα αντιμετωπίζεται ως σύνολο χαρακτηριστικών, και αρμονικά αυτό διαμορφώνεται με καλαίσθητο τρόπο, αφαιρώντας λίπος από εκεί όπου δεν χρειάζεται (άρα βελτιώνουμε την εμφάνιση της περιοχής) και προσθέτοντάς το εκεί όπου αυτό χρειάζεται περισσότερο (lipofilling, λιποπρόσθεση).

Με τη χρησιμοποίηση της σύγχρονης τεχνικής των υπερήχων, το λίπος διασπάται και ρευστοποιείται, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η έγχυσή του στα σημεία που αυτό χρειάζεται να είναι πιο φυσική και το αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο.

Θα λέγαμε χαριτολογώντας, πως πλέον τα «ψωμάκια» στις γυναίκες και τους άνδρες, το λαγόνιο λίπος, το λίπος στην κοιλιά, τους βραχίονες, ή το εσωτερικό των μηρών αναδεικνύονται σε μια φυσική πηγή προσθετικού υλικού από το ίδιο το σώμα μας, προκειμένου να βελτιώσουμε φυσικά τις ατέλειές μας, χωρίς να καταφεύγουμε σε ξένες ουσίες και χωρίς παρενέργειες και αστοχίες. Η αυξητική των γλουτών (Brazilian buttocks) με περίπου 1000cc λίπους, τα οποία τοποθετούνται σε διάφορα στρώματα, έχει θεαματικά αποτελέσματα, πολύ καλύτερα από τη χρήση προθέσεων (inplunts).

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των μοσχευμάτων αυτόλογου λίπους του ίδιου του ατόμου, για ανόρθωση του στήθους, με αύξηση του μεγέθους κατά δύο νούμερα, χωρίς επιπλοκές και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μετεγχειρητικά. Η προσθήκη λίπους στο στήθος, χρησιμοποιείται στην ενίσχυση μεγέθους, τη μορφοποίηση του σχήματος, αλλά και την αλλαγή υφής του.

Παράλληλα όμως, πέραν της απλής αυξητικής στήθους, το λίπος χρησιμοποιείται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής, για αποκατάσταση του στήθους μετά από μερική μαστεκτομή ή τμηματεκτομή.

Επίσης, διορθώνονται ατέλειες του στήθους και των τοιχωμάτων του, όπως επίσης και αποκαθίστανται ιστοί που έχουν καταστραφεί από τραύμα ή ασθένεια, αλλά και διορθώνονται μη ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από εγχείρηση.

Η αισθητική χειρουργική στην αυξητική πλαστική στήθους, πέραν της βελτίωσης της εμφάνισης, βελτιώνει την ισορροπία της σιλουέτας και ενισχύει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Η συνεισφορά του λίπους είναι σημαντική επίσης στο να απαλυνθούν ή να σβήσουν οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, ή οι ρυτίδες στα μάγουλα προσδίδοντας λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο, καθώς και στην ανόρθωση των ζυγωματικών, που δίνει την έντονη νεανική εμφάνιση, όπως επίσης και στην προσθετική χειλιών.

Να τονίσουμε ότι η υπερβολική χρήση υαλουρονικού οξέως που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζυγωματικά είναι υπεύθυνη για το συχνά αφύσικο αποτέλεσμα που όλοι έχουμε παρατηρήσει, και το οποίο οφείλεται στο πρήξιμο και το οίδημα που έχει προκληθεί στην περιοχή λόγω κατακράτησης υγρών. Αντίθετα το λίπος, δίνει ιδιαίτερα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα και λόγω της εύπλαστης υφής του.

Η λιπογλυπτική επέμβαση ανάλογα και με τις περιοχές του σώματος που θα «σμιλευθούν» διαρκεί περίπου 2 ώρες, πραγματοποιείται με ελαφρά αναισθησία (μέθη) και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ η άμεση ανάρρωση συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα, οπότε και γίνεται και η πλήρης δραστηριοποίηση στην καθημερινότητα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 4-6 εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Το top-4 των πλαστικών επεμβάσεων για το 2017

Δείτε πώς θα χτυπήσετε για πάντα το λίπος στο δέρμα σας



Ποια είναι η φυσιολογική ποσότητα λίπους στο σώμα

Ποια είναι η μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους σε διάστημα ενός μήνα