Οι 4 τύποι επιδερμίδας & η σωστή φροντίδα τους

Μια σωστή ρουτίνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι το πρόσωπό μας λαμβάνει την προσοχή και τη φροντίδα που του αξίζει σε κάθε ηλικία. Η καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία ρουτίνα μας ξεκινά με το να καταλάβουμε τι τύπο δέρματος έχουμε και ποιες είναι οι ανάγκες περιποίησης του.

Οι τέσσερις κύριοι τύποι δέρματος έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες περιποίησης.

  • Tο κανονικό δέρμα μπορεί να γίνει λίγο λιπαρό στη ζώνη Τ (περιοχή που καλύπτει το πηγούνι, τη μύτη και το μέτωπο) το καλοκαίρι, αλλά δεν γίνεται πραγματικά ξηρό και τραχύ.
  • Το λιπαρό δέρμα χαρακτηρίζεται από παραγωγή λιπαρότητας και μεγάλους πόρους σε όλο το πρόσωπο.
  • Το ξηρό δέρμα συχνά είναι λεπτό και τραχύ λόγω έλλειψης υγρασίας, ξεφλουδίζει το χειμώνα, αισθάνεται φαγούρα μετά το κολύμπι ή το ντους και συνοδεύεται από μικρούς πόρους.
  • Το μεικτό δέρμα είναι παρόμοιο με το κανονικό δέρμα στο ότι θα υπάρξει παραγωγή σμήγματος, αλλά εμφανίζει επίσης μεγάλους πόρους στη ζώνη Τ.

Αν έχουμε κανονικό δέρμα αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ν’ αποφεύγουμε τις τονωτικές λοσιόν που περιέχουν οινόπνευμα γατί μπορεί να στεγνώσει το δέρμα μας.

Η μεγάλη πρόκληση με το λιπαρό δέρμα είναι η υπερβολική λιπαρότητα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καλλυντικά που αφαιρούν το σμήγμα από το δέρμα, αλλά αυτό αφήνει το πρόσωπό στεγνό και οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή λιπαρότητας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι ελαφριά ενυδάτωση :

  • Καθαρισμός προσώπου 2 φορές/ημέρα με ένα ήπιο τζελ καθαρισμού
  • Τόνερ χωρίς αλκοόλ
  • Ενυδάτωση προσώπου με ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά συστατικά αλλά με γλυκερίνη
  • Αντηλιακό με βάση τον ψευδάργυρο
  • Ορός με AHA, BHA ή ρετινόλη που θα μειώσει την εμφάνιση των πόρων

Το μικτό δέρμα έχει ορισμένες περιοχές ξηρές και άλλες που είναι λιπαρές. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα περιποίησης προσώπου με το λιπαρό δέρμα, με εξαίρεση την ενυδατική κρέμα. Αντί για μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά συστατικά, επιλέγουμε μια ελαφριά κρέμα.

Το ξηρό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο στα καλλυντικά, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα. Το μυστικό για το ξηρό δέρμα είναι ν’ αποφεύγουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να στεγνώσει περαιτέρω το πρόσωπό μας και να χρησιμοποιούμε καλλυντικά που θα προσθέσουν υγρασία σεαυτό (ήπιο ενυδατικό καθαριστικό, τόνερ χωρίς αλκοόλ, ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή και αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνες A, C & E).

PM_front_pdp.jpg

Για την ενυδάτωση προσώπου, η CeraVe δημιούργησε την ενυδατική κρέμα προσώπου CeraVe PM Facial Moisturizing Lotion που προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και την συγκρατεί στο δέρμα, προστατεύει τον επιδερμιδικό φραγμό, βοηθά στην μείωση της ακμής, επουλώνει τις πληγές και επιβραδύνει την γήρανση της επιδερμίδας μας. Επιπλέον, υπάρχει η ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακό CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion με SPF 25 που προσφέρει όλα τα παραπάνω οφέλη και παράλληλα προστατεύει από την ακτινοβολία του ήλου.

AM_front_pdp.jpg

Η αφρώδης κρέμα καθαρισμού CeraVe Hydrating Cream to Foam Cleanser, εμπλουτισμένη με τρία όμοια σε σύνθεση με αυτά του επιδερμιδικού φραγμού ceramides, συμβάλει στην αποκατάσταση της δομής και της λειτουργίας του φραγμού. Αφαιρεί αποτελεσματικά ρύπους, ακόμη και μακιγιάζ. Επιπλέον χάρη στο υαλουρονικό οξύ και τα αμινοξέα που περιλαμβάνει η σύνθεση ενυδατώνει και προστατεύει ακόμη και το κανονικό - ξηρό δέρμα.

Cerave_Cream-to-foam-cleanser.jpg

Χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή της μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό κατά το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα.

Το πιο σημαντικό στην φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας αλλά και την ενυδάτωση σώματος, είναι η χρήση προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον δικό μας τύπο δέρματος. Μόνο αυτά θα βελτιώσουν την υγεία του!