Η επιστημονική λύση για τις κηλίδες και τις πανάδες στο δέρμα μας!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η έκθεση στον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία ευθύνεται για την φωτογήρανση. Το 90% των ρυτίδων και άλλων αλλοιώσεων στο πρόσωπό μας προκαλείται από την φωτογήρανση και όχι από την πάροδο του χρόνου όπως πολλοί πιστεύουν.

Ο ήλιος που είναι πηγή χαράς, ειδικά για τους μεσογειακούς λαούς, είναι ταυτόχρονα και πηγή άγχους. Η σεροτονίνη και η D3 που παράγει ο οργανισμός μας κατά την έκθεσή μας στον ήλιο μας προστατεύει από την κατάθλιψη. Η ζεστασιά του ήλιου μας δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας, ξενοιασιάς και διάθεσης για επικοινωνία. Συγχρόνως όμως, ο ήλιος μας δημιουργεί άγχος για τις συνέπειες που έχει η ακτινοβολία του στο δέρμα μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο δέρμα μας, βλάβες στην επιδερμίδα μας (ρυτίδες, καφέ κηλίδες, σπασμένα αγγεία, φακίδες, πανάδες, δυσχρωμίες), ατέλειες στην υφή της και γενικά μία εικόνα ταλαιπωρημένης επιδερμίδας η οποία δεν συμβαδίζει με την ηλικία μας.

Ας γνωρίσουμε όμως την ηλιακή ακτινοβολία καλύτερα :

  • Οι ακτίνες του ήλιου χωρίζονται σε ακτίνες UVA και UVB.
  • Οι πιο επικίνδυνες είναι οι UVA γιατί εισχωρούν βαθιά μέσα στο δέρμα μας, στον υποδόριο ιστό, αλλάζουν τη δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και έτσι μειώνεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματός μας. Το ορατό αποτέλεσμα είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης της επιδερμίδας μας με ρυτίδες, πανάδες και δυσχρωμίες. Επιπλέον οι ακτίνες UVA είναι υπεύθυνες για βαθιά εγκαύματα, μελανώματα και καρκίνο του δέρματος.
  • Οι ακτίνες UVB αφομοιώνονται από το δέρμα μας με την παραγωγή μελανίνης που μας χαρίζει το μαύρισμα μας το καλοκαίρι και η οποία μας προστατεύει από την ακτινοβολία. Παρ΄όλα αυτά η πολύωρη έκθεσή μας στον ήλιο και στις ακτίνες UVB μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα τα οποία αθροιστικά μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος.
  • Το όζον απορροφά μέρος της ακτινοβολίας που φτάνει στη γη. Η τρύπα του όζοντος έχει επιδεινώσει το βαθμό της υπεριώδους ακτινοβολίας που λαμβάνουμε, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνη.
  • Ο δείκτης προστασίας SPF που αναγράφεται στα αντιηλιακά αφορά μόνο τις ακτίνες UVB. Μόνο ένα αντιηλιακό ‘’ευρέως φάσματος’’ μπορεί να μας προστατεύσει από τη UVΑ και τη UVΒ ακτινοβολία.
  • Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα. Μόνο το 20%-40% της ακτινοβολίας απορροφάται από τα σύννεφα και αυτό εξαρτάται από το πόσο πυκνά είναι.
  • Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλούν στην άμμο, το τσιμέντο, το νερό και το χιόνι και αυξάνουν την έντασή τους.

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου Advanced Brightening UV Defense SPF κατά των κηλίδων της SkinCeuticals, ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος. Παρέχει αντηλιακή προστασία ευρέως φάσματος UVA/UVB, ενυδατώνει το δέρμα και προλαμβάνει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Αποτέλεσμα το δέρμα μας να διατηρεί την λεία του υφή και τον ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Παράλληλα με 1% Τρανεξαμικό οξύ και 2% Νιασιναμίδη διορθώνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος μας μειώνοντας τις ήδη υπάρχουσες δυσχρωμίες και κηλίδες, ενώ με την ουσία μαρμαρυγία φωτίζει άμεσα την όψη του.

Ωστόσο, για τη μείωση των επίμονων δυσχρωμιών και την ενίσχυση της αντίστασης απέναντι σε νέα μελάγχρωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα προσώπου Advanced Pigment Corrector η οποία είναι ιδανική για κάθε τόνο δέρματος και ενισχύει την ομοιομορφία και τη λάμψη του.

Ωστόσο, για τη βελτίωση επίμονων δυσχρωμιών όπως οι πανάδες και τα σημάδια της ακμής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ορό προσώπου Discoloration Defense Serum. Η νέα αναβαθμισμένη σύστασή του είναι επιστημονικά ελεγμένη βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση πανάδων (41%), των δυσχρωμιών (46%), των σημαδιών (71%), ενώ παράλληλα δίνει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα (35%). Τα αποτελέσματά του είναι ορατά σε διάστημα έως και 2 εβδομάδων. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ορό προσώπου Discoloration Defense Serum μετά από χημικά peelings ή μη-αφαιρετικό laser

Για να έχουμε μία ολοκληρωμένη προστασία απέναντι στις δυσχρωμίες και τις πανάδες χρησιμοποιούμε συνδυαστικά τα παραπάνω προϊόντα :

  • Βάζουμε 2-3 σταγόνες από τον ορό προσώπου Discoloration Defense Serum, δύο φορές την ημέρα σε καθαρό δέρμα
  • Περιμένουμε ν΄ απορροφηθεί
  • Στο στεγνό δέρμα βάζουμε μικρή ποσότητα από την κρέμα προσώπου Advanced Pigment Corrector, δύο φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
  • Περιμένουμε ν΄ απορροφηθεί
  • Τέλος, απλώνουμε στο πρόσωπό μας την αντηλιακή κρέμα προσώπου Advanced Brightening UV Defense SPF

Για όσο καιρό χρησιμοποιούμε τον συνδυασμό των παραπάνω προϊόντων θα πρέπει να περιορίζουμε την έκθεσή μας στον ήλιο.

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες στο δέρμα μας είναι ενοχλητικές. Η SkinCeuticals χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία για να δημιουργήσει όλα τα παραπάνω ιδανικά για το δέρμα μας προϊόντα που μπορούν να το περιποιηθούν αποτελεσματικά απέναντι στη φωτογήρανση. Τα προηγμένα αυτά καλλυντικά μεταμορφώνουν την όψη της επιδερμίδας μας ενώ παράλληλα μας εξασφαλίζουν την υγεία της.