ΟΜΟΡΦΙΑ

Mασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Οι 2 τεχνικές και τα tips για το λούσιμο

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει τους θύλακες των τριχών ενισχύοντας τις τρίχες. Παράλληλα, ανακουφίζει από το στρες και την ένταση της ημέρας.

Mασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Οι 2 τεχνικές και τα tips για το λούσιμο

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας είτε με τα ακροδάχτυλά σας, είτε με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Τα εργαλεία μασάζ θα τα βρείτε σε μεγάλο εύρος τιμών τόσο στα καταστήματα που πωλούν είδη κομμωτηρίου και gadgets όσο και στο διαδίκτυο για να διαλέξετε τη συσκευή που σας εξυπηρετεί.

 Massage

Το όφελος από τη χρήση ενός μασάζ είναι η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

 Massager

Οι κυκλικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του μασάζ χαλαρώνουν και απελευθερώνουν την ένταση που συσσωρεύεται κατά της διάρκειας της ημέρας ενώ τα μαλλιά σε βάθος χρόνου είναι ορατά πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.

Για να είναι η εμπειρία πιο ευχάριστη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια λεμονιού, τεϊόδεντρου ή μέντας. Για καλύτερη απορρόφησή τους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Άλλωστε, η τριβή προκαλεί θερμότητα με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία.

massage

Οι δύο τεχνικές μασάζ

Το μασάζ από το κάτω προς το πάνω μέρος της κεφαλής διεγείρει την κυκλοφορία και είναι η ιδανική τεχνική για άτονα μαλλιά. Στον αντίποδα, η κίνηση από πάνω προς τα κάτω μειώνει τη δραστηριότητα του υπερδραστήριου τριχωτού της κεφαλής.

Αν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας μπορείτε να κάνετε μασάζ και στον αυχένα σας για να απελευθερώστε την ένταση, να ανακουφιστείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο, να μειώσετε το στρες και γενικότερα να νιώσετε μεγαλύτερη χαλάρωση και ευεξία.

Αφήστε το έλαιο της επιλογής σας να δράσει για 30' μετά από ένα 5' μασάζ. Στη συνέχεια, τυλίξετε το κεφάλι σας σε μια μεμβράνη προκειμένου να μην χαθεί η θερμότητα ενώ συγχρόνως θα μπορείτε άφοβα κατά την ώρα της αναμονής να κινήστε ή να κάνετε κάποιες δουλειές χωρίς να φοβάστε ότι θα λερωθείτε.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενεργοποιεί τους θύλακες των τριχών που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών κάνοντάς τα πιο δυνατά, πιο λαμπερά και λιγότερο λεπτά.

Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με το σαμπουάν την ώρα που λούζεστε ή με τη μάσκα μαλλιών στο ντους. Στη συνέχεια ξεβγάλτε τα μαλλιά σας και προχωρήστε στο στέγνωμα ή το φορμάρισμά τους.

Μπορείτε, επίσης, να κάνετε μασάζ και σε στεγνά μαλλιά αν δεν είναι ιδιαίτερα λεπτά ή δεν έχουν την τάση να λαδώνουν. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια συσκευή μασάζ και όχι τα δάχτυλά σας που με την τριβή βγάζουν λίπος.

Μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τη συσκευή μασάζ όπως πρέπει αντίστοιχα να κάνετε και με τις βούρτσες και τις χτένες.

lousimo

Λούσιμο

Μετά το μασάζ με το έλαιο που επιλέξατε προχωρήστε κανονικά στο λούσιμο των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ αφυδατωμένα χρησιμοποιείστε μια κρέμα μαλλιών ή μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε conditioner γιατί τα μαλλιά θα βαρύνουν. Για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας αλλά και για να ανακουφιστείτε από τυχόν ερεθισμό προσπαθήστε να ρίξετε λίγο κρύο νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα, εφόσον το αντέχετε.