ΟΜΟΡΦΙΑ

Ρυζόνερο: Η οικονομική λύση για μεταξένια, λαμπερά και μακριά μαλλιά

Πλήθος γυναικών στην Κίνα, την Ιαπωνία και την νοτιοανατολική Ασία ξεβγάζουν τα μαλλιά τους μετά το λούσιμο με ρυζόνερο θέλοντας να αποκτήσουν λεία και υγιή μαλλιά τα οποία μακραίνουν γρηγορότερα.

Ρυζόνερο: Η οικονομική λύση για μεταξένια, λαμπερά και μακριά μαλλιά

Το ρυζόνερο είναι η πιο φτηνή λύση για να αποκτήσει μια γυναίκα τα μαλλιά που ονειρεύεται καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων που κάνουν καλό στην τρίχα ενδυναμώνοντάς την. Συγκεκριμένα περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διεξήχθη το 2010 το ρυζόνερο φαίνεται να μειώνει την επιφανειακή τριβή της τρίχας αυξάνοντας την ελαστικότητα των μαλλιών κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά στη φθορά και τις τεχνικές εργασίες.

ryzonero

Ιστορία

Σύμφωνα με ερευνητές, οι γυναίκες στην Ιαπωνία την περίοδο Heian μεταξύ 794 και 1185 είχαν μαλλιά μέχρι το πάτωμα, τα οποία διατηρούσαν υγιή λούζοντάς τα σε ρυζόνερο. Σήμερα, οι γυναίκες Yao που ζουν στο χωριό Huangluo στην Κίνα, φημίζονται για τα μακριά μεταξένια μαλλιά τους ακολουθώντας την ίδια μέθοδο.

Εκτός από το απίστευτο μήκος τους, τα μαλλιά των γυναικών Yao λέγεται ότι διατηρούν το χρώμα τους για περισσότερο, καθώς δεν γκριζάρουν μέχρι να φτάσουν τα 80 τους.

Τα οφέλη

Οι υποστηρικτές της χρήσης ρυζόνερου για τα μαλλιά πιστεύουν ότι:

  • Ξεμπερδεύει τα μαλλιά
  • Κάνει τα μαλλιά πιο λεία
  • Αυξάνει τη λάμψη
  • Ενδυναμώνει την τρίχα
  • Βοηθά τα μαλλιά να μακραίνουν
ryzonero

Πώς μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας το ρυζόνερο

Υπάρχουν τρεις επιλογές για να το ετοιμάσετε αλλά αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας θα σάς προτείναμε να ακολουθήσετε τον δεύτερο τρόπο καθώς περιέχει υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Για να το χρησιμοποιήσετε με μεγαλύτερη ευκολία στα μαλλιά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλικατέρ προκειμένου να ψεκάσετε τα μαλλιά σας αφού τα ξεβγάλετε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα τάσι και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας στο ντους.

Πρώτη μέθοδος

Θα χρειαστείτε ½ φλιτζάνι άβραστο ρύζι τύπου Καρολίνα. Αφού το ξεβγάλετε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση, βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ με 2-3 φλιτζάνια καυτό νερό. Το
αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά της ώρας και αφού κρυώσει το σουρώνετε και χρησιμοποιείτε το νερό προκειμένου να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.

Δεύτερη μέθοδος

Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με την πρώτη μέθοδο, ωστόσο θα αφήσετε το ρύζι μέσα στο νερό για δύο ημέρες προκειμένου να απελευθερώσει όσο περισσότερο άμυλο και θρεπτικά συστατικά. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με μελέτη, απελευθερώνει υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών που βοηθήσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά και τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν. Αρχικά, ακολουθήστε τα τέσσερα πρώτα βήματα της μεθόδου μουλιάσματος. Στη συνέχεια αφήστε το ρυζόνερο να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ημέρες. Σουρώστε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ πριν από τη χρήση.

Τρίτη μέθοδος

Καλύψτε ½ φλιτζάνι ρύζι με διπλάσιο νερό, όπως κάνετε για να μαγειρέψετε ρύζι για σας και την οικογένειά σας. Αφού το μαγειρέψετε, στραγγίξτε το νερό του ρυζιού και αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.

Το ξέπλυμα των μαλλιών με ρυζόνερο βελτιώνει τη δύναμη, την υφή και το μήκος των μαλλιών. Γιατί να μην το δοκιμάσετε και εσείς;

Πηγή:medicalnewstoday.com